Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


proliferomania.ro  Pagina principală / Articole / Slabire
L-CARNITINA TRANSFORMA GRASIMEA IN ENERGIE!
Indiferent unde este situata (solduri, fese, coapse), stratul adipos contine o cantitate semnificativa de acizi grasi. Acestia sunt o forma de energie destul de dificil de folosit de catre corp, care prefera adesea arderea glucozei. De aceea, pierderea kilogramelor in plus ce supara atatia oameni este un proces dificil. Acizii grasi sunt totusi sursa principala de energie a inimii si a intregului corp, daca efectuam efort de tip aerob : alergare la nivel moderat intens timp de 20-30 de minute.

Arderea acizilor grasi necesita transportul acestora din citoplasma celulei in mitocondrie, si ulterior in zona interna a mitocondriei. Aici se gaseste uzina energetica a celulei, sau locul unde acizii grasi sunt ‘arsi’ pentru a produce energia necesara vietii. Acizii grasi pot intra in mitocondrie, dar fara un nivel suficient de carnitina ei nu pot ajuge in zona interna a mitocondriei. De aici si ideea ca suplimentarea cu carnitina inaitea efortului aerob ( alergare, bicicleta ) determina o ardere mai rapida a grasimilor.

Carnitina este produsa in mod natural in corp. Concentratiile maxime sunt in muschi si in inima. Sinteza de carnitina are loc in ficat si rinichi, necesita doi aminoacizi esentiali – lisina si metionina, dar si vitamina C, vitamina B6 si niacina. Acesta este un alt motiv pentru care dietele de infometare nu au efect. Ele sunt deficitare in lisina si metionina (ce provin din carne sau lapte) si duc la o sinteza mica de carnitina. Astfel nu se ard grasimile, iar oamenii se mira de ce nu slabesc consumand doar 500 de calorii zilnic. In corp se sintetizeaza zilnic 20mg de carnitina, reprezentand 10% din necesarul zilnic.

O dieta adecvata trebuia sa aduca inca 100-300mg prin aport alimentar. Alimentele cu o concentratie mare de carnitina sunt carnea de vita 143mg/100g, porcul 25mg/100g, carnea de pasare 13mg/100g şi pestele, cu 3- 10mg/100g in functie de tip, sau din suplimente alimentare precum soia snack ce contin carnitina.

Datorita sintezei limitate, carnitina este recunoscuta ca un supliment esential pentru organism inca din anul 1986, cand, in cadrul 'Simpozionului despre Nutrienti Conditional Esentiali’ s-a stabilit importanta ei pentru sanatate.

Lucruri imbucuratoare!
Studiile au confirmat efectul carnitinei. Un studiu publicat in numarul din ianuarie 2003 al Jurnalului Nutritia a urmarit efectul carnitinei asupra metabolismului femeilor tinere ce efectuau exercitii. Cercetatorii au constatat in grupul de femei ce a primit carnitina (0,68grame sau 680mg zilnic) o diminuare a tesutului gras cu 1,35% dupa 35 de zile, precum si o crestere accelerata a arderii grasimilor, comparat cu grupul de femei care au primit o pilula inerta (placebo). (1)
Pe langa importanta ei in arderea grasimilor, carnitina este utila in cresterea performantelor sportive, in bolile de inima si chiar si in cadrul tratamentului diverselor cancere. De la descoperirea carnitinei in anul 1905 si pana in prezent au fost publicate peste 9000 de studii privind carnitina.
Unele studii din 2007 au aratat capacitatea carnitinei de a proteja ficatul (2) si nervii periferici (3). Este utila si in boala celiaca, o afectiune foarte intalnita in ziua de azi, dar slab diagnosticata, produsa de intoleranta la glutenul din cereale. (4) Este eficienta chiar si in cazul cancerului la san, putand diminua dimensiunea tumorii. (5) Nu in ultimul rand, carnitina are capacitate antioxidanta semnificativa, lucru raspunzator de o parte din beneficiile ei pentru sanatate. Prin acest mecanism, carnitina netezeste vasele de sange, deteminand relaxarea lor, lucru ce asigura un flux mai bun de nutrienti si oxigen catre organele vitale. (6)

Sursa: Internet, http://www.nutrizzia.com
  
Informaţii


Articole ProLife


Linkuri

Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri