Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


ANTRENAREA BRAHIALILOR

Un brat normal dezvoltat reprezintă o structură echilibrată a muschilor care contribuie la îndoirea si revenirea sa în pozitie initială. Este vorba după cum cunoasteti de doi muschi antagonici: bicepsul si tricepsul, dar nu putem neglija aportul deloc de neglijat si al altui muschi, situat în interiorul arcului de cerc descris de către brate, fiind vorba de muschiul brahial.

 

Problematica muschiului brahial nu face obiectul multor programe de antrenament, având în vedere că ”totul se rezumă” la antrenamentul bicepsului si eventual, al tricepsului în cazul antrenamentului pentru brate. Pe de altă parte, marea majoritate a culturistilor au un raport optim biceps/triceps situat în jurul valorii de 6/1, la rândul său muschiul triceps, cum arătam, cel putin, în cazul unor culturisti începători mai putin documentati este neglijat, tocmai datorită dezvoltării sale proportionale în raport de muschiul biceps. Cei doi muschi, respectiv bicepsul si tricepsul sunt responsabili de îndoirea si întinderea bratelor, rolul preponderent în proportie de până la aproximativ 70% în efortul de a flexa bratul revenind muschiului intern al bratului - bicepsului, diferenta suportând-o muschiul brahial.

 

În această ordine de idei nu trebuie neglijat deloc antrenamentul muschiului brahial, fapt pentru care exercitiile menite a-l dezvolta se vor efectua cu greutăti situate în jurul valorii de circa 70% din aceea cu care antrenăm bicepsul, efectuând exercitii asemănătoare cu cele pentru dezvoltarea bicepsului, dar nu se va neglija faptul că priza mâinii pe bara halterei va fi de tip suspinatie având palmele îndreptate către sol.

 

Programul pe care-l vom recomanda în cele ce urmează se va efectua o singură dată pe săptămână, în paralel cu antrenamentul bicepsilor si tricepsilor avându-se în vedere ca numărul total de serii, cumulat să nu depăsească valoarea de 14 - 20.

A - primele 2 serii, a câte 15 - 20 repetări sunt serii de încălzire, efectuate astfel:

- prima serie de încălzire, cu o greutate a încărcăturii egală, cu 50% din greutatea de ”lucru” a ultimelor 3 serii, propriu-zise.

- a doua serie de încălzire, cu o greuate a încărcăturii egală cu 60% din greutatea de “lucru”, propriu-zisă.

- exercitiile notate cu B1; B2 si B3 se efectuează în triplu superset: B1 + B2 + B3, cu intervale minime înre exercitii, respectiv de 15 secunde, timpul efectiv necesar pentru schimbarea posturilor de lucru.

  
Informaţii


Articole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri