Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


GAMBE

Există o multitudine de factori care au influentă determinantă asupra cresterii volumului masei musculare.

 

Din studiile de fiziologie rezultă că după împlinirea unei anumite vârste mai este totusi posibilă cresterea musculară, cu toate că multe procese biologice sunt, potrivit naturii firii potrivnice acestui proces.

 

Sportivii ce se antrenează asiduu, permanent si au si avantajul de a cunoaste, în linii mari procesele fiziologice ce se produc în organismul lor, constată, fără nici o exagerare, progrese constante în ceea ce priveste cresterea volumului masei musculare.

 

Muschii gambei putem spune că reactionează, în mod selectiv vis-a-vis de factorul antrenament.

 

Gambele, segment al corpului constituite din două părti distincte, respectiv muschiul gastrocnemius si soleus, reprezintă pentru multi culturisti o adevărată enigmă, din păcate.

 

Din punct de vedere fiziologic, al structurii, respectivilor muschi sau din alte cauze independente de  vointa noastră există gambe si gambe, ceea ce se remarcă cu ochiul liber, cu precădere în momentul în care aspectăm dezvoltarea acestor muschi.

 

 Întinderea muschilor are influente benefice si asupra fenomenului regenerării musculare, deoarece după ce are loc întinderea propriu-zisă, urmează aproape instantaneu, fără pauze îndelungate fenomenul contractării, care la rândul ei după câteva fractiuni de secundă este urmată de o nouă întindere (destindere) musculară.

 

Contractia musculară este asociată fenomenului dezvoltării în musculatură a acidului lactic, pe când fenomenul antagonic, respectiv întinderea (destinderea) musculară face ca acidul lactic format să fie elimiat din tesutul muscular.

 

Compusii organici toxici ce iau nastere în procesul antrenamentului si care produc epuizarea musculară, sunt îndepărtati în momentul întinderii (destinderii) musculare, fapt ce conferă posibilitatea majorării timpului ce-l putem folosi fără a ne resimti din motivele invocate adineauri si anume fără a fi afectati de epuizare musculară.

 

Cresterea duratei antrenamentului a constituit si constituie si în prezent dilema cu care se confruntă toti aceia care doresc să-si dezvote muschii gambelor, fapt pentru care s-au născut adevărate curente de opinie care vin cu argumente pro si contra anumitor reguli, principii si metode ce să confere rezultate maxime în ceea ce priveste antrenamentul gambelor.

 

Marea majoritate a antrenorilor sustin axioma potrivit căreia durata antrenamentului determină cresterea substantială a masei muschilor gambelor, pe când altii sustin că intensitatea executiei este factorul determinant, în ceea ce priveste cresterea volumului masei musculare si în sfârsit vin din urmă si acei ce sustin că efectuarea unui număr strict limitat de repetări, într-un ritm lent si cu o încărcare a greutătii mare sunt factorii ce asigură succesul scontat.

 

 Pe lângă cei enumerati mai sus există si adepti ai efectuării unui număr mare de repetări si serii, cu o greutate a încărcăturii medii, cu un ritm mediu, le-am putea spune moderati, acestora din urmă.

 

Nici unul nu aduce contrargumente metodei pe care o sustine cu atâta vehementă, prezentând numai aspectele pozitive ale metodei căreia îi face lobby, deoarece metodele prezentate au dat cândva rezultate, asupra cuiva, într-o anumită conjunctură dată.

 

Cheia succesului individual constă în faptul de a găsi din această multitudine de metode prezente si probabil că mai există si altele pe care deliberat sau intentionat nu le-am prezentat din lipsă de spatiu, metoda care ti se potriveste cu adevărat.

 

Cele mai vii dispute se duc între sustinătorii /combatantii metodei antrenamentului efectuat cu greutăti mari, într-o succesiune limitată de serii si cu intensitate redusă si, adeptii metodei „moderate”, din punctul de vedere al greutătii încărcăturii si al intensitătii efectuării, asociate unui număr considerabil de mare de repetări/ serii.

 

Încă nu s-a ajuns la un consens asupra faptului de a se putea cuantifica prin rezultate, care dintre metodele în cauză este mai eficientă si pornind de la această premisă, este indicat ca, culturistii începători, să încerce pe rând fiecare metodă, în parte si vorba aceea „încercarea moarte n-are”, mai ales în contextul ca, începătorul în tainele culturismului să aibă posibilitatea pe propria sa piele să constate care metodă de antrenament i se potriveste cel mai bine, care-i conferă o  maximă dezvoltare musculară si nu în ultimul rând, pentu a-si stabili obiectivele în functie de metoda ce o va adopta ulterior.

 

 Putem argumenta în acest sens potrivit propriilor sale relatări că, monstrul sacru al culturismului Arnold Schwarzenegger a încercat la rândul său toate metodele, până să-si dea seama cu adevărat care i se potriveste în cel mai înalt grad.

 

Încheind acestă succesiune teoretică de informatii cu vădit caracter informativ, să trecem asadar la aspecte mai concrete, în cadrul cărora vom prezenta mai multe exercitii ce sunt indicate a fi efectuate, cu o descriere amănuntită a lor, iar apoi să întocmim un program de antrenamente ale muschilor gambei, pe baza cunostintelor acumulate.

 

RIDICAREA PE VÂRFURI DIN POZITIA SEZÂND

 

Este exercitiul de bază al tuturor antrenamentelor ce vizează muschii gambelor si se caracterizează printr-o deosebită eficientă, deoarece muschii gambei prestează singuri întreg efortul necesar derulării exercitiului.

 

Trebuie căutat în profunzime în întregul arsenal al exercitiilor fizice pentru a găsi pentru o grupă musculară izolată un exercitiu care să solicite numai si numai acea grupă musculară, pentru a efectua un exercitiu dat.

 

Acesta este argumentul forte al exercitiului si de acest fapt trebuie să tinem neapărat cont. Tâlcul efectuării corecte al exercitiului constă ca greutatea ce se asează pe coapsă să formeze cu aceasta un tot (să fie solitară), nelăsând loc intervalelor, care ar putea duce la diminuarea prestării unui efort constant pe întreaga durată a efectuării exercitiului.

 

Este un exercitiu perfect de izolare musculară. Dacă se interpune un anume interval între coapse si greutate, atunci pe portiunea acea infimă muschii nu sunt solicitati si putem spune fără echivoc că pierdem timpul de pomană.

 

Multi consideră de cuvintă că efectuarea a două serii de repetări, în cadrul acestui exercitiu, cu anumite variatiuni pe această temă, referitoare la amănunte ce privesc o mai intensă apăsare pe vârful degetului mare sau/si îndreptarea vârfului piciorului către interior sau/si exteriorul trupului sunt arhisuficiente.

 

 Într-adevăr abordarea aceasta din punctul de vedere al angulatiei nu este deloc rea, însă este indicat să efectuati antrenamentul în următoarea succesiune, în ceea ce priveste strict exercitiul descris:

- încercati, ca urmare efectuarea a 4 serii X 10 repetări, cu o greutate a încărcăturii ce vă va produce „arsuri” în regiunea gambelor, urmate de:

- 2 serii de exercitii X 10 repetări, cu vârful pcioarelor către înainte accentuând efortul pe degetul mare, urmând în continuare:

- 1 serie X 10 repetări, cu vârful piciorului orientat către exteriorul corpului si, în fine:

- 1 serie X 10 repetări, cu vârful piciorului orientat către interiorul liniei corpului.

 

RIDICĂRI PE VÂRFURI, CU ÎNGREUIERE PE SPATE

 

Acest exercitiu poate fi efectuat apelând la un partener de antrenamente sau folosind aparatul specializat, respectiv aparatul cu suport pentru fixarea greutătii (barei), respectiv asa numita presă verticală a picoarelor.

 

Acest exercitiu se caracterizează conform modalitătii de executie prin efectuarea unei miscări de ridicare a greutătii, până la pozitia în care este preluată greutatea încărcăturii de către muschii gambei, miscare cu caracter dinamic, în prima fază, putând fi numită si „explozivă”, după ritmul ridicării greutătii, comparabil fiind acest ritm cu cel al stilului smuls din haltere, miscare în care sunt solicitati muschii părtii inferioare a trunchiului, ulterior cum am mai amintit greutatea încărcăturii este preluată, în exclusivitate de către muschii gambelor, care vor efectua o întindere cvasitotală, urmărindu-se ca totusi să se realizeze o întindere riguroasă a picioarelor, accentul în ridicarea greutătii revenind muschilor gambei prin executarea unor „ridicări pe vârfuri” inversate, adică să împingem greutatea cât de mult putem prin flexarea labei piciorului, apoi fără nici un fel de repaus să coborâm greutatea până în momentul în care laba piciorului, formează cu solul un unghi drept, cu mentiunea de a nu slăbi încordarea muschilor gambei prin sprijinul greutătii pe întreaga talpă si preluarea miscării de către muschii coapsei, respectiv de către fesieri. În cadrul exercitiului, tot timpul fesierii vor trebui să fie încordati pentru o mai corectă dinamizare a muschilor gambei.

 

Este recomandabil a se efectua aceleasi variatiuni ca la exercitiul precedent, cu vârful piciorului orientat către înainte, înspre interiorul, respectiv înspre exteriorul liniei corpului.

 

Deci, se coboară greutatea în acelasi ritm în care am si împins-o, punctul terminus al miscării situându-se în imediata zonă a orizontalizării tălpii piciorului.

 

Se recomandă a se efectua următoarea schemă:

- 4 serii X 15 repetări cu greutatea încărcăturii stabilită de asemenea manieră încât să simtim că muschiul ”arde”, urmat de

- 2 serii X 15 repetări cu vârful piciorului orientat către înainte, ulterior,

- 2 serii X 15 repetări cu vârful piciorului orientat către exterior si în fine,

- 2 seii  X 15 repetări cu vârful piciorului orientat către interiorul liniei corpului.

 

EFECTUAREA EXERCITIULUI PENTRU GAMBE LA APARATUL HACK - SQUAT (CU PRIZĂ INVERSĂ)

 

Acest exercitiu este aproape necunoscut pentru marea majoritate a culturistilor, deoarece numai fanii înrăiti ai culturismului si implicit, dacă vă aduceti aminte de introducerea la acest articol, numai cei ce au fobia unor gambe imense îl practică.

 

Deci, miscarea ca si la exercitiul precedent trebuie efectuată corect cu tinerea strictă sub control a greutătii.

 

Pentru a conferi exercitiului la acest aparat o maximă eficientă trebuie realizată colinearitatea dintre spate si picioare si atunci, cu adevărat vom simti ce înseamnă ca muschii supusi exersării să lucreze cu adevărat.

 

Mai reamintim faptul că, si în acest caz genunchii nu trebuie întinsi complet, tot din motive de eficientizare a miscării.

 

Cheia succesului efectuării acestui exercitiu constă în faptul de a nu întinde complet genunchii, cu toate că aparatul are această tendintă, de a ajuta genunchii să se întindă complet (să se destindă).

 

În scopul efectuării corecte a exercitiului, coapsele trebuie să fie încordate, pentru ca genunchii să nu se poată întinde complet, dar acest aspect este destul de greoi deoarece trebuie să fim dotati cu o atentie distributivă, concentrându-ne atentia simultan asupra a doi factori si anume, încordarea muschilor coapsei si faptul de a nu întinde complet genunchii.

 

 Pentru a diminua efortul psihic solicitat, din punct de vedere ergonomic este recomandat ca la baza aparatului să introducem o scândurică, ce are menirea de a ne usura executia miscării, asemănător, probabil că a-ti observat la unii soferi de autobuz, că au pe podul pedalier o scândurică, pe care tin călcâiele iar pedalele de frână si de acceleratie le manevrează în mod extrem de eficient numai din vârful picioarelor.

 

Asemănător cu exemplul ce ni-l conferă această categorie socio-profesională, trebuie să ne îmbunătătim performantele, pentru a elimina anumiti factori de stres permanent.

 

Vom observa aproape instantaneu că din această pozitie vom putea efectua în conditii mai bune exercitiul.

Trebuie să încercăm să efectuăm 5 serii a câte 10 repetări, strict cu vârful picioarelor orientat către înainte, fără nici un fel de variatiuni posibile.

 

Este recomandabil ca între exercitiile din compunerea antrenamentului să efectuăm streching, care au rolul de a conferi suplete articulatiilor, ligamentelor si contribuie la o mai bună irigare sanguină a tesutului muscular.

 

 În sfârsit, am ajuns să vă prezentăm un program de antrenament, de a cărui eficientă vă veti convinge, în timp scurt.

Trebuie specificat ca durata antrenamentului să nu depăsească 40 - 45 minute.

  
Informaţii


Articole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri