Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


IMBATRANIREA

ÎMBĂTRÂNIREA este un fapt comun la toti oamenii. Noi ne nastem, trăim, îmbătrânim si murim. Totusi unii oameni îmbătrânesc mai încet, gratios si sănătos, iar altii mai rapid însotiti de dureri si debilitati fizice.

Multi factori contribuie la ritmul îmbătrînirii, cum ar fi: genele, nivelul hormonilor, dieta, exercitiile fizice, drogurile, abuzul de alcool si tutun etc.

 

ADN-ul este cea mai importantă macromolecula din organismul uman, orice daună adusă acesteia reprezintă cauza fundamentală a îmbătrânirii premature sau a bolilor cronice degenerative.

 

Procesele care afectează ADN-ul încep din momentul contraceptiei si se accentuează odată cu înaintarea în vârstă, deci începem să îmbătrânim înainte de a ne naste. ADN-ul este în permanentă bombardat de radicalii liberi produsi de poluare, stres oxidativ, emotii etc.

 

Îmbătrânirea poate fi un proces natural de înaintare în vârstă, sau poate fi determinat de anumite boli cauzate de alimentatie, alcool, droguri, poluare etc. Nu poti opri trecerea timpului, dar poti controla într-o mare măsură felul cum te afectează.

 

Sunt oameni care îmbătrînesc frumos, practic arătând cu 10-15 ani mai tineri si plini de viată si invers, altii  care îmbătrînesc mai repede, sunt plini de boli si suferinte si arată cu 10 ani mai mult decât au în realitate. La toate aceste contribuie zestrea genetică si o serie de factori externi.

 

Sunt mai multe teorii privind îmbătrînirea:

a) teoria controlului genetic. Modul în care îmbătrînim si rapiditatea acestui proces este codat în materialul nostru genetic. Altfel spus mostenim de la stămosi longevitatea si anumite boli. Totusi anumite lucruri le putem evita sau ameliora dacă actionăm în consecintă.

 

b) teoria neuroendocrină a îmbătrânirii , care sustine că în timp are loc o pierdere a sensibilitătii receptorilor la diversi stimuli, ceea ce va afecta nivelul hormonilor din corp în timp.

 

c) teoria îmbătrînirii datorită radicalilor liberi. Această teorie a fost propusă de Dr. Denham Hartman si arată că îmbătrînirea este rezultatul acumulărilor de schimbări datorate unor reactii în corp initiate de molecule foarte reactive numite radicali liberi.

 

Radicalii liberi si precursorii acestora produsi în urma stresului oxidativ în interior sau în exterior (fum, poluare etc), atacă celula umană, înclusiv ADN, producând mutatii care accelerează foarte puternic procesul de distrugere a organismului, producând îmbătrînire, boli si moarte. Zeci de mii de radicali liberi ataca celulele umane zilnic, producând mari daune acestora. Practic peste 80 de boli sunt produse de radicalii liberi. Alimentatia săracă în vitamine, minerale si antioxidanti permite producerea unei cantităti enorme de radicali liberi care afectează puternic organismul.

 

 

 

”nu tu îmbătrânesti, ci ADN-ul tău!”

 

Radicalii liberi pot fi tinuti sub control si neutralizati cu ajutorul antioxidantilor: vitamina C, E, seleniul, glutationul, beta carotenii, acidul lipoic etc.Nivelul de antioxidanti din organism ne arată gradul de protectie al organismului nostru la actiunea radicalilor liberi. Acest nivel poate fi măsurat cu ajutorul unor aparate bazate pe raza laser(laserul albastru la întâlnirea antioxidantilor din piele se transformă în laser verde). Nivelul minim acceptat este  realizat cu un regim alimentar relativ sănătos, destul de bogat în legume si fructe si/sau suplimente alimentare relativ bune.

 

Care este nivelul Dvs.?

 

„Cantitatea de antioxidanti din organismul tău este direct proportională  cu durata vietii tale”

 

Dr. Richard Cutler, a fost conducătorul catedrei din cadrul Institutului de Cercetare a Sănătătii a SUA - din Washington D.C.,  care a cercetat factorii de îmbătrânire.

 

Studiile arată că foarte putini oameni consumă suficiente fructe si legume sau suplimente ce contin vitamine, minerale si antioxidanti, lucru ce explică frecventa foarte mare a bolilor legate de nutritie si îmbătrânirea prematură a populatiilor din zilele noastre.

 

Depinde de dvs. ce cale veti alege, pentru o îmbătrânire:

 

a) normală, cu multă vitalitate fizică si mentală, fără boli, suferinte fizice si aspect neplăcut (riduri si deformări fizice), realizată cu ajutorul unui stil de viată sănătos (nutritie corectă, exercitii fizice, zilnic si suplimente), cu un nivel ridicat de antioxidanti în corp(minim 30.000 unităti).

 

b) anormală, mult accelerată, însotită de boli, incapacităti fizice si mentale, multe suferinte fizice, aspect fizic neplăcut etc, datorată unui stil de viată viciat (alcool, tutun, supraalimentatie, mediu poluant, stres etc.)

În articolele ce vor urma vom trata problema îmbătrînirii si modul în care pot fi prevenite unele boli care duc la îmbătrânirea prematură.      

 

Constantin Câmpian
  
Informaţii


Articole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri