Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


PH-UL

Multi oameni nu realizează că organismul lor este o uzină bioelectrică. Printre multiplele functiuni complexe ale organismului este si aceea de comunicare cu sine însusi prin impulsuri electrice.

 

Corpul nostru operează ca un curent electromagnetic (semnale nervoase). Ceea ce creează puterea electrică a corpului depinde de echilibrul foarte fin dintre elementele biochimice din corp. Dintre toate sistemele din corp, care depind de acest echilibru, sistemul sanguin este cel mai important. Aici pH-ul intră în joc.

 

În urma cercetărilor făcute de-a lungul anilor s-a constatat ca există câteva principii fundamentale  care contează mult pentru o stare de sănătate bună, un nivel ridicat de energie si lipsa bolilor pe parcursul vietii.

 

Deasupra tuturor acestor principii primează următorul principiu:

„Mâncarea si lichidele pe care le consumăm sunt în strânsă legătură cu activitatea chimică (metabolismul) din organism”.

Acest lucru se referă la pH-ul din organism, care are un impact enorm asupra stării de sănătate.

 

PH este o scară (de la 1 la 14) care măsoara cât de acidă sau alcalină este o substantă, adică valoarea:

1 - foarte acid

7 - neutru

14 - alcalin

 

Organismul functionează bine când în interior este un pH de 7,4, usor alcalin.

Elementele biochimice din organism sunt complet flexibile, astfel organismul se poate adapta la diferite tipuri de mîncăruri si băuturi, la variatii de temperatură, exercitii fizice si stres, dar un singur element din corp refuză să se schimbe la toti acesti factori si anume pH-ul sângelui, care trebuie să rămână constant la valoarea de 7,365 (se corectează la nevoie) si acest lucru va crea probleme când în restul corpului este un pH diferit.

 

De ex. când mâncăm alimente foarte acide, sîngele devine acid si el trebuie corectat cu substante alcaline. Organismul va apela la rezervele alcaline, ca de ex. Ca si Mg din oase. Perpetuând o astfel de situatie vom crea în timp probleme grave de sănătate.

 

PH-ul corpului trebuie mentinut usor alcalin, între 7,36 - 7,44.

PH-ul alcalin este anabolic, adică permite asimilarea nutrientilor (vitamine, minerale, proteine, glucide si lipide) în organism, ceea ce duce la o stare de sănătate bună, un element esential pentru culturisti si în general pentru orice om.

PH -ul acid împiedică asimilarea nutrientilor în celule si acest lucru va crea în timp probleme de sănătate: obezitate, acnee, cancer, boli de inimă, artrită, lipsă de energie etc.

 

Sustinînd un pH alcalin este adevăratul secret al vietii, sănătătii si tineretii.

PH-ul poate fi măsurat făcând un test pe salivă la 30 minute după ce ai mâncat cu ajutorul hârtiei de turnesol:

- albastru - rosu indică un pH de minim 7,0, adică sănătate.

- usor verde indică un pH de 6,0 - 6,5, adică posibilitate de a te îmbolnăvi.

- galben indică un pH de 4,5 - 6 adică probabilitatea de a fi bolnav

 

Un pH de 7,5 este ideal pentru o sănătate optimă.

La un pH de 6,5 corpul este de 10 ori mai acid ca la un pH de 7,5

La un pH de 5,5 corpul este de 100 ori mai acid ca la un pH de 7,5

La un pH de 4,5 corpul este de 1000 ori mai acid ca la un pH de 7,5.

 

Noi trebuie să stim că trăim si murim într-un mediu celular. Cele 75 miliarde de celule din organism sunt usor acide si ele trebuie să existe într-un mediu usor alcalin (fluidul din corp) pentru a rămâne sănătoase si să producă energie. Biochimistii, fiziologistii din domeniul medical recunosc că cel mai important aspect al sănătătii corpului depinde de echilibrul acid/alcalin din corp, deoarece mentinerea unui pH alcalin pentru fluidul din corp este vital pentru sănătatea celulelor.

 

Alcalinitatea este anabolică, iar aciditatea este catabolică.

În urma activitătii metabolice din celule rezultă deseuri metabolice acide. Aceste deseuri nu este bine să fie acumulate. Organismul trebuie să neutralizeze si să elimine acesti acizi înainte ca ei să actioneze ca o otravă în jurul celulei si să schimbe mediul fluid. Apa joacă un mare rol în acest proces, deoarece corpul are aprox. 70% apă, iar sângele 90%. Sângele transportă nutrientii la celule si joacă un rol cheie în toate functiunile corpului.

 

De exemplu atunci când pH-ul scade si sângele devine acid, celulele rosii care transportă oxigenul la celule sunt afectate, circulatia lor în capilare este îngreunată, ele încep să moară, muschii sunt mai putin oxigenati si nivelul energetic scade.

 

Putem concluziona următoarele aspecte legate de pH:

- pH influientează foarte mult starea de sănătate a organismului si nivelul energetic, dezechilibrul acid/alcalin duce la îmbolnăvirea organismului.

- este recomandat să avem un pH usor alcalin între 7,3 - 7,5

- alcalinitatea este anabolică, iar aciditatea este catabolică

- pH-ul fluidului din corp afectează fiecare celulă

- sângele trece prin ficat, când ficatul este încărcat cu deseuri acide, va scădea capacitatea de purificare a sângelui si aceasta afectează puternic sănătatea

- aciditatea afectează sistemul limfatic. Avem 600 - 700 glande limfatice în corp.

De fapt este de 3 ori mai mult fluid limfatic decât sânge în corp. Limfa nu numai că transportă nutrientii la celule dar ajută si la eliminarea deseurilor din celule. Când pH-ul este acid, circulatia limfei este îngreunată cu consecintele de rigoare.

- când corpul devine acid, el va fi vulnerabil la bacterii, virusi si are loc o crestere necontrolată a microorganismelor din corp cum este Candida. Aceste microforme produc deseuri acide în urma digestiei proteinelor, glucidelor si grăsimilor din alimentele ce le mâncăm. Simptomele acestei cresteri necontrolate de microorganisme sunt: oboseală, indigestie, depresie, hemoroizi, gaze, balonări, acnee, răceală si febră, probleme menstruale, artrite reumatoide, infectii, piele uscată, mâncărimi si multe altele.

- deseurile acide în cantitate mare sunt depozitate în diverse organe ca: inimă, ficat, pancreas, colon, în tesuturile grase din picioare, solduri, piept si chiar creier.

 

Deci există o legătură strânsă între pH-ul acid si grăsimea corporală. Testele de laborator arată că în grăsime sunt depozite acide, iar consumul de grăsimi favorizează depunerea de grăsime corporală.

 

Vă dau un exemplu foarte grăitor, de importantă colosală a pH-ului: creatina monohidrată a fost cea mai bună creatină, din care se asimila în organism doar 60% (poate nici atât pentru că avea un pH acid) fiind nevoie de minim 15 - 20g/zi, restul se transforma într-un deseu foarte periculos numit creatinină care se elimină prin rinichi afectându-i foarte puternic în timp.

 

A apărut creatina efervescentă cu un pH mai  apropiat de alcalin, cu o asimilare mai bună fiind nevoie doar de 5 -10g/zi si cu o cantitate mai mică de creatinină. Cercetările nu s-au oprit aici si de curând a apărut Kre-Alkalyn, o creatină 100% alcalină cu un pH de 12, având o asimilare de 100%, practic fiind nevoie de 1 - 3g/zi si ce este mai important fără deseuri periculoase (creatinină).În concluzie:

„de la un necesar de 20g/zi cu o cantitate mare de creatinină, pH-ul a făcut posibil un necesar de 1 - 3g/zi, cu o asimilare de 100% si fără creatinină”.

 

Deci alimentatia poate influenta pH-ul organismului, iar cine vrea să aibă o stare de sănătate bună si un corp frumos si bine dezvoltat muscular va trebui să fie foarte atent la regimul alimentar si pH-ul care rezultă din el. Urmăriti si partea a 2-a a acestui articol care va trata căile de realizare a unui pH alcalin.

  
Informaţii


Articole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri