Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


proliferomania.ro  Pagina principală / Articole / Fitness
WATCH OUT: FITNESS FRENZY!

Primăvara aduce cu sine nebunia generalizată! Fie că e vorba despre shopping, vacanţe, relaţii sau trafic, nimic nu se salvează din calea acestui fenomen declanşat odată cu creşterea temperaturii. Din nefericire pentru unii şi din fericire pentru alţii, nici fitness-ul nu scapă.

 

De mai bine de zece ani urmăresc neputincioasă acelaşi spectacol. Actorii se schimbă de la an la an, însă scenariul nu suferă nici cele mai mici modificări. Fiecare început de martie aduce cu sine ghiocei, mărţişoare şi mulţi clienţi sălilor de fitness. Dar cum orice minune ţine trei zile (în cazul de faţă trei luni), entuziasmul neofiţilor scade pe măsură ce realizează că atingerea formei fizice visate implică multă muncă şi încă mai multă răbdare. Aşa se ajunge că, pe la finele lunii mai, majoritatea celor cuprinşi de febra fitness-ului uită că au avut-o vreodată şi părăsesc fără remuşcări „sălile de tortură”.

           

Acesta este spectacolul la care asist în fiecare an. La o primă privire, toţi cei implicaţi au ceva de câştigat: proprietarii sălilor de fitness câştigă din punct de vedere financiar, cei care promovează ideea de sănătate prin mişcare câştigă adepţi, iar cei care practică fitness-ul îşi îmbunătăţesc condiţia fizică şi, uneori, aspectul. În realitate însă, proprietarii sălilor de fitness câştigă doar cât să supravieţuiască peste vară, când sălile de fitness sunt aproape goale, satisfacţia celor care promovează sănătatea prin mişcare este de scurtă durată, iar împătimiţii sezonieri ai fitness-ului ies din toată experienţa aceasta ca raţa din apă, adică neatinşi. Poate că exagerez. Poate că există şi beneficii pe termen lung. Dar un lucru e sigur. Disconfortul celor care şi-au făcut din fitness un stil de viaţă atinge cote alarmante în această perioadă. La ce mă refer când spun asta? Ca să puteţi înţelege, am să încerc să descriu ceea ce înseamnă pentru mine „fitness frenzy”.

 

Nu ştiu dacă aţi văzut vreodată pe Discovery Channel sau oriunde altundeva imagini cu rechini care se hrănesc. Nu unul sau doi rechini care taie cu precizie chirurgicală din orice consideră ei sursă de hrană, ci zeci de rechini care se luptă pe aceeaşi pradă. Impactul asupra privitorului este uluitor! Imaginaţi-vă rechini înotând într-un perimetru relativ restrâns. Mulţi rechini. La un moment dat, din senin, se creează o învălmăşeală de nedescris. Pare că toţi, simultan, vor să înhaţe o bucată cât mai consistentă din pradă. Nu se mai înţelege care din ce muşcă. Uneori se ajunge să se mănânce între ei.

 

Acest fenomen din lumea animală se numeşte “feeding frenzy” (în traducere liberă, frenezia hrănitului) şi este primul lucru care îmi vine în minte atunci când mă gândesc la ceea ce se petrece în sălile de fitness odată cu venirea primăverii.

 

Reluând exerciţiul de imaginaţie de mai sus, înlocuind rechinii cu oameni şi prada cu greutăţi de orice natură (gantere, bare, discuri), veţi avea filmul intitulat FITNESS FRENZY. Acţiunea se desfăşoară astfel: zeci de persoane, de toate mărimile şi formele, care se mişcă, aparent fără direcţie, într-un perimetru restrâns (sala de fitness); trec de la un aparat la altul, unii rapid, alţii abia mişcându-se; trag, împing, ridică greutăţi în scopuri numai de ei ştiute, fără să respecte reguli de respiraţie sau de execuţie; cuprinşi de frenezia generală, uită să dea vreo importanţă faptului că ar putea să-şi facă mai mult rău decât bine.

 

Privit din exterior, pentru un observator imparţial, tot acest show pare ridicol. Pentru noi, cei implicaţi trup şi suflet, experienţa aceasta este de-a dreptul dureroasă.

 

Din fericire însă, este de scurtă durată. “Invadatorii” părăsesc de bunăvoie spaţiul nostru vital înainte de începerea verii.

 

Acum vă întreb: nu putem evita această situaţie care nu face bine nimănui? Oare nu ar fi posibil să facem mişcare mai mult de trei luni pe an, echilibrat şi controlat, fără disperarea indusă de apropierea verii? Eu trăiesc cu speranţa că într-o zi, într-un viitor nu prea îndepărtat, vom răspunde cu toţii afirmativ la aceste întrebări.

 

DEAK GRAŢIELA-FLAVIA
  
InformaţiiArticole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri