Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


proliferomania.ro  Pagina principală / Articole / Slabire
JOGGING SI SILUETA

Contra unei opinii foarte raspândite, a face sport nu este suficient pentru a scapa de excedentul ponderal.

 

Pentru a scapa de kilogramele în plus este nevoie sa se conjuge doi factori si anume: alimentatia echilibrata si combaterea sedentarismului.

 

În aceasta ordine de idei specialistii sustin ca o ora de mers pe jos, cu bicicleta sau de înot permite consumarea a 400 - 600 kilocalorii. A merge pe jos, în ritm obisnuit un kilometru presupune a se consuma abia 65 kilocalorii.

 

MISCARE, MISCARE SI IARASI MISCARE...

 

Pemtru a slabi un kilogram într-o luna, specialistii spun ca trebuie sa parcurgem pe jos 138 kilometri lunar, adica circa 4,6 kilometri zilnic, în ritm sustinut. A face jogging cu o viteza de aproximativ 8 kilometri pe ora ne ajuta sa pierdem aproape 80 de calorii la fiecare kilometru. Mentinând ritmul - 8 kilometri pe ora - avem sansa sa scapam de vreo 640 de kilocalorii. Demn de remarcat este faptul ca, pentru a slabi un kilogram în acest ritm trebuie sa alergam 12,5 ore.

Problema privita din acest punct de vedere este de a ne calcula cât timp trebuie sa alergam în ritmul stabilit pentru „a arde” caloriile furnizate, spre exemplu de prajitura noastra preferata. Raspunsul este covârsitor, între 2,5 - 3 ore.

În aceeasi ordine de idei, se pune întrbarea: cam cât ar trebui sa înotam pentru ca, caloriile ingerate sa nu se adauge tesutului adipos. Raspunsul este, cam doua ore.

 

PRIMO TEMPO - DIETA ECHILIBRATA

 

Concluzia este ca doar o dieta echilibrata, un regim alimentar hipocaloric nu este suficient pentru a reduce greutatea corpului.

Pentru a slabi si conserva greutatea ideala se impun doua conditii:

1. exercitii fizice

2. o dieta echilibrata.

Trebuie sa reamintim ca persoanele supraponderale sunt mai greoaie si cu mare dificultate respecta un program sistematic de exercitii fizice. Specialistii în unanimitate recomanda acestor persoane multa rabdare, deoarece totul se rezolva în timp.

 

ÎN LOC DE CONCLUZIE:

 

Problema cea mai presanta este aceea a reducerii greutatii corporale. Nu exista „formule” miraculoase si cu atât mai putin substante medicamentoase care sa constituie un panaceu în aceasta problema.

 

Un regim alimentar hipocaloric, bogat în principii nutritive sustinut de un program intens de exercitii fizice, dar subliniem faptul ca acestea trebuie efectuate pe o durata lunga de timp, constituie oarecum adevarata cheie a succesului în reducerea greutatii corporale.

 

Trebuie sa ne raportam în permanenta la particularitatile morfo - functionale specifice zestrei genetice, stilului de viata adoptat anterior si nu în ultimul caz unui factor determinant: vârsta.

 

Chiar daca reusim cu succes sa slabim si avem spre exemplu vârsta de 50 de ani, nu trebuie sa fim dezamagiti daca, nu avem aceeasi conformatie corporala pe care am avut-o la 20 - 25 de ani.

 

Problema dureroasa este aceea ca sa ne mentinem la o greutate a corpului situata între niste parametrii optimi, dupa încununarea cu succes a unei cure de slabire. Renuntând la exercitiile fizice în primul rând si la dieta alimentara în al doilea rând, kilogramele „pierdute” cu atâta truda vor „reveni” purrtând cu ele si „dobânda” aferenta timpului în care nu au putut participa la viata activa a persoanei.

  

  
InformaţiiArticole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri