Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


CREATINA MONOHIDRATA vs. CREATINA FOSFAT

În lumea producătorilor de suplimente alimentare, dar mai ales în cea a consumatorilor se ridică adesea întrebarea care creatină este mai bună: creatina fosfat, ori creatina monohidrat?

 

În cele ce urmează o să încercăm să subliniem asemănările, dar mai cu seamă deosebirile dintre cele două tipuri de creatină.

 

Se zvoneşte, fără nici un fel de argumentaţie ştiinţifică, că creatina fosfat ar conţine mai puţină creatină decât creatina monohidrat, ceea ce este fundamental greşit, însă intervine un singur argument, acela al procesării, întrucât procesarea creatinei fosfat presupune o tehnologie mai complicată decât în cazul procesării creatinei monohidrat, ceea ce în definitiv se răsfrânge asupra costului produsului .

 

Despre efectele asupra celulei musculare, putem preciza că, creatina monohidrat favorizează reţinerea apei la nivelul celulei musculare, retenţie de apă care are o durată relativ limitată în timp, iar creatina fosfat “ ajută” efectiv la creşterea volumului celulei msculare, datorită faptului că volumizarea celulei musculare, cu urmare a retenţiei de apă, este practic ireversibilă.

 

Creatina fosfat, în plus cedează legăturile ei de fosfor ATP-ului, care are rol de cărăuş de informaţii la nivel tisular, pe când în cazul creatinei monohidrat procesul este de mai lungă durată, deoarece întâi trebuie să-şi realizeze anumite legături de fosfor, pe care ulterior să le cedeze.

 

Acestea au fost, ca să le spunem aşa, considerente de ordin pur teoretic. Însă, în practică nu s-a putut face nici o deosebire în cazul administrării, aceleiaşi cantităţi de creatină anumitor subiecţi, indiferent că a fost vorba despre creatină fosfat sau creatină monohidrat. Ceea ce contează cu adevărat este că puritatea creatinei să fie maximă.

 

CCK, HORMONUL SAŢIETĂŢII,

 

Hormonul saţietăţii, a căreui prescurtare l-am prezentat  mai sus în intertitlul articolului nostru, se numeşte de fapt Cholecistiokinină. Acest hormon este studiat de mai multe decenii şi s-a ajuns la concluzia că, are o influenţă majoră în ceea ce priveşte inducerea senzaţiei de saţietate. Consumând grăsimi sau/şi proteine CCK-ul ajunge să fie sintetizat în intestine, fapt pentru care ajunge treptat la un nivel crescut, iar ca urmare a acestui fenomen sunt transmise semnale către creier care semnalizează că organismul este alimentat suficient. Problema este că, datorită modului de trai al omului primitiv s-a ajuns la bulversarea metabolismului şi implicit la rolul jucat de către CCK. Dacă senzaţia de saţietate nu este semnalizată corespunzător de către CCK, atunci starea indusă se numeşte - foame virtuală.

 

Potrivit unor cercetători nivelul sintezei CCk-ului nu este corespunzător şi nici semnlele transmise de către acesta nu sunt suficient de convingătoare.

 

În urmă cu aproximativ 25 de ani, nivelul hormonal amintit nu putea fi stimulat decât pe calea administrării de CCK, fapt pentru care se diminua pofta de mâncare, şi implicit acest lucru ducea la diminuarea greutăţii corporale. S-a ajuns la administrarea CCK-ului, asociat unor antrenamente fizice intensive, care să ducă la diminuarea aportului alimentar, dar totul s-a dovedit a fi doar simple abureli.

 

Aportul alimentar în exces se datorează comportamentului ancestral.  Cei care au probleme cu sinteza CCK-ului sunt adeseori la dispoziţia chemării străbunilor care-i îndrumă,prin forul lor interior să mănânce cât mai mult, să se ghiftuiască. Scăderea dramatică a nivelului CCK-ului este un caz aproape omniprezent.

 

La imensa majoritate a suferinzilor problema survine o dată cu lăsarea întunericului, la alţii dimpotrivă nu contează exact intervalul orar când survine această stare.

 

Persoanele care dispun de un nivel corespunzător al sintezei CCK-ului corespunzător se ridică la timp de la masă, în timp ce alţii care nu se bucură de un asemenea privilegiu, încă mai mănâncă. Ce valori ar trebui să atingă nivelul sintezei CCK-ului?

 

Este o întrebare destul de dificilă. S-a experimentat, totuşi că aministrarea CCK-ului, în doze limitate duce la diminuarea aportului alimentar cu 10 - 20%, fapt pentru care în cazul ţinerii uni regim drastic valorile acestea nu sunt relevante.

 

Este însă relevant faptul că o seamă de persoane au ajuns pe cale motivaţională la reducerea aportului alimentar, ceea ce a condus la diminuarea substanţială a nivelului grăsimilor corporale, asociat cu exerciţiile fizice.

Am dori să prezentăm ,cu titlu informativ, enunţiativ câteva produse testate clinic ce stimulează reducerea ponderii grăsimilor corporale:

- L-fenilanina

- glicomacropeptidele

- PC-ul (fosfatidilcolina), care sunt constituienţi ai unor suplimente alimentare cu rol în reglarea metabolismului.

 

ALCOOLUL ŞI MEDICAMENTELE

 

Alcoolul acţionează asupra enzimelor ficatului şi provoacă creşterea gradului de toxicitate al unor medicamente asupra acestui organ. Cel mai vizat este paracetamolul. Alcoolul este, de asemenea, la originea stărilor de ameţeală, de vomă, a durerilor de cap pe care le acuză pacienţii care se tratează cu metronidazoale. Va fi ocolită asocierea dintre alcool şi sedative, anxiolitice, hipnotice, neuroleptice şi, de asemenea, cu anumite antihistaminice şi miorelaxante cu acţiune asupra sistemului nervos central.

 

BOLILE PANCREASULUI

 

PANCREATITA CRONICĂ

 

Având în vedere că celulele pancreasului secretă insulina, hormon care alături de testosteron şi de hormonul de creştere are un rol major în creşterea masei musculare, în cadrul acestei scurte informări vom aminti dspre afecţiunile la care poate fi supus pancreasul, făcând referire la una dintre cele mai grave şi mai frecvente, respectiv la pancreatita cronică.

 

În cazul pancreatitei cronice simptomologia clinică cuprinde manifestări diseptice,neurale şi nutritive.

 

Tulburările diseptice se manifestă prin durere, care se instalează imediat după alimentaţie, greaţă, meteorism, pusee explozive de diaree, care survin la intervale mari de timp.

 

Tulburările neurale se manifestă prin scăderea capacităţii de activitate fizică şi intelectuale din cauza asteniei.

 

Tulburările de nuriţie se caracterizează prin scăderea greutăţii corporale până la stare de emaciere.

 

Enzimele pancreatice din sucul duodenal, din sânge şi din urină sunt scăzute în mod constant.

 

Pe lângă tratamentul medicamentos sau/şi prin mijloace medicale nonconvenţionale, o atenţie sporită trebuie acordată regimului dietetic prin care se va evita orice exces alimentar. Pentru stimularea producerii de enzime pancreatice se administrează vitaminele A, C şi B.

 

EXTINDEREA ÎNCĂRCATĂ

 

Este o tehnică relativ nouă pentru culturişti. Tensionarea muşchilor pentru o perioadă lungă poate fi o metodă pozitivă de a creşte masa musculară. Multe studii pe animale au utilizat extinderi încărcate pentru a mări dimensiunea muşchilor. Acestea nu au fost experimentate pe oameni, dar metoda este promiţătoare. Microciclurile variază tensiunea asupra muşchilor, alternând programele care dezvoltă rezistenţa musculară, forţa de bază şi forţa de vârf.

 

ATACUL DE CORD DATORAT FLUCTUAŢIILOR DE TEMPERATURĂ

 

Riscul unui atac de cord creşte cu 62% dacă în două zile temperatura scade cu cinci grade. Este principala concluzie formulată în ultimul studiu consacrat afecţiunilor inimii în cadrul Congresului European de Cardiologie din acest an.

 

Fluctuaţiile de temperatură şi mai ales temperaturile scăzute au un rol nefast asupra inimii. Semnalul aparţine cercetătorilor francezi şi este lansat într-un moment al anului când cele două aspecte meteorologice sunt frecvente.

Cele mai sensibile la schimbările bruşte de temperatură şi la coborârea mercurului sunt persoanele hipertensive. Studiile arată că o dată cu răcirea timpului cei mai sensibili cardiaci sunt expuşi riscului atacului de cord.

 

Medicii Yves Cottin şi Marianne Zeller de la Universitatea din Dijon au prezentat în cadrul Congresului European de Cardiologie ultimul lor studiu vizând influenţa factorilor de mediu în special a temperaturilor exterioare asupra inimii. Pentru formularea unor concluzii pertinente, cei doi medici, coordonatori ai studiului, împreună cu o echipă de specialişti, au ţinut sub observaţie 700 de persoane spitalizate după un atac de cord.

 

Toate persoanele monitorizate sufereau de hipertensiune.

Rezultatele: crizele de inimă sunt mai frecvente în perioadele reci ale anului şi când sunt înregistrate diferenţe mari de temperatură. Explicaţia constă în faptul că temperaturile scăzute provoacă creşterea presiunii arteriale, obligând inima la un număr mai mare de contracţii, ceea ce sporeşte riscul atacului de cord.

 

Autorii studiului precizează însă că doar răcirea timpului nu poate expune inima la un pericol foarte mare.

Şi atunci se pune întrebarea cum se explică creşterea numărului problemelor cardiace în sezoanele reci. Autorii sunt de părere că schimbările bruşte şi frecvente de temperatură sunt, de fapt, mai periculoase

 

decât răcirea timpului. Ei vorbesc de modificări  brutale  de temperatură care practic pun cordul în imposibilitatea de a se adapta noilor valori exterioare. O variaţie de cinci grade în două zile provoacă creşterea cu 62% a riscului de atac de cord la persoanele care suferă de hipertensiune arterială.

 

Doctorul Yves Cottin recomandă persoanelor cardiace foarte multă prudenţă o dată cu răcirea vremii, dar mai ales în perioadele cu fluctuaţii majore şi bruşte de temperatură.

Studiul mai constată că o dată cu răcirea timpului cresc valorile colesterolului, alt factor major de risc pentru persoanele cardiace. Pentru a evita aceste pericole se recomandă evitarea excesului de grăsimi, zahăr şi alcool.

 

RECOMANDĂRI

Hipertensiunea arterială (HTA) este o boală cu o prevalenţă foarte mare în populaţie, iar riscul indus de ea este cu atât mai mare cu cât este frecvent asimptomatică, rămânând deseori netratată. Tratamentul prescris trebuie urmat cu rigurozitate, pentru că, în ciuda stării generale bune la început, HTA afectează inima, rinichii, creierul şi vasele de sânge. HTA moderată poate fi controlată şi prin: menţinerea unei greutăţi corporale normale, activitate fizică sistematică, reducerea consumului de sare, evitarea fumatului, consumului de alcool şi cafea, evitarea stresului. Tratamentul antihipertensiv prescris trebuie urmat cu rigurozitate, mai ales în sezonul rece şi atunci când se modifică brusc temperatura.

 

MERELE…ÎN ACTUALITATE

 

Studii recente demonstrează că persoanele care mănâncă zilnic mere se protejează de unele forme de cancer. O echipă de cercetători din New York aduc argumente convingătoare că unele varietăţi de mere blochează cu peste 43% reproducerea celulelor cancerului de colon şi cu 57% a celulelor cancerului ficatului. Acţiunea benefică a merelor asupra sănătăţii se datorează în special conţinutului bogat în flavonoide.

 

Mai nou, un studiu finlandez susţine că la persoanele care mănâncă zilnic cel puţin două mere, riscul cancerului de plămân scade cu 58%. De asemenea, ceapa, sucurile de fructe şi legume conţin cantităţi mari de flavonoide. Numeroase studii epidemiologice publicate arată că aceleaşi flavonoide contribuie la reducerea riscurilor bolilor coronariene, accidentelor cerebrovasculare.

 

Pectina – fibră solubilă –din compoziţia mărului reduce substanţial nivelul colesterolului, contribuind în mod substanţial la prevenirea infarctului. 100 de grame de mere proaspete sunt echivalente cu 1,500 grame de vitamina C. Astfel, merele sunt cei mai buni aliaţi în lupta contra radicalilor liberi, cei ce sunt răspunzători de modificări periculoase la nivel celular.

 

În compoziţia merelor se mai găsesc cantităţi importante de vitamine din grupa B, glucide, fibre, minerale şi oligoelemente: potasiu, fosfor, calciu, magneziu, seleniu. Graţie acestor elemente, merele au efect depurativ (consumate dimineaţa) şi laxativ (consumate seara), antiseptic intestinal, calmează sistemul nervos, curăţă sângele, întăresc organismul. În cazul apariţiei herpesului, se tamponează zona afectată cu felii de măr. 

      

SCURT ŞI LA OBIECT DESPRE CELULITĂ

 

Celulita este o afecţiune, mai frecvent întâlnită printre femei. Pielea de pe anumite regiuni ale corpului (fese, coapse, burtă) este brăzdată de vergeturi roz şi albe şi se acoperă de găurele mici, asemănătoare cu acelea din cojile de portocale. Aceasta datorită, probabil depunerii de grăsimi, lichide şi toxine în structura pielii, acolo unde aceasta devine mai rece (tulburări de circulaţie).

 

De origine genetică,hormonală sau din cauza lipsei de mişcare, a stresului sau a unor greşeli de alimentaţie, celulita poate fi prevenită şi îndepărtată prin activarea circulaţiei sângelui, regim alimentar corespunzător şi mai ales, prin mişcare. Activarea circulaţiei sângelui se poate face prin masajul zonelor respective şi aplicarea pe acestea  a unor alifii de castane sălbatice, iederă şi cofeină, prin mai multă mişcare şi printr-un regim alimentar adecvat, compus din legume şi fructe crude, din consumarea a 3 litri de ceaiuri de plante pe zi şi din evitarea  grăsimilor, conservelor, băuturilor alcoolice şi a cafelei.

  
InformaţiiArticole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri