Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


PRINCIPIILE ANTRENAMENTULUI CULTURISTULUI
a) Principiul încălzirii.

Înaintea fiecărui antrenament se efectuează circa 10 minute gimnastică de bază pentru angrenarea muşchilor care vor fi solicitaţi în timpul antrenamentului.

b) Principiul repetărilor şi reprizelor/seriilor.

Exerciţiile se execută cu mai multe repetări, în mai multe reprise (serii). Notaţia este următoarea: x kg./6-9 x 2, ceea ce înseamnă că o greutate de xkg. va fi ridicată de 6-9 ori, în 2 reprize. Durata pauzelor între reprize este de circa 1-2 minute.

c) Principiul gradării greutăţilor:

Greutăţile se vor folosi gradat, pornindu-se de la cele mai mici, până la cele mai mari.

d) Principiul dezvoltării forţei.

Se vor întrebuinţa şi greutăţi cuprinse între 80 - 90%, din posibilităţile maxime, într-un număr mic de repetări.

e) Principiul câştigării reliefului muscular.

Se vor utiliza greutăţi până la 8% din posibilităţile maxime, într-un număr maxim de repetări (chiar până la refuz).

f) Principiul izolaţiei.

Acest principiu se aplică atunci când vrem să întărim o grupă musculară rămasă în urmă sau să pregătim diferite grupe musculare pentru efectuarea mişcărilor din sportul preferat.

g) Principiul mişcării rapide.

Se lucrează pentru dezvoltarea vitezei. Mişcările rapide se alternează cu mişcările lente sau chiar cu cele izometrice.

h) Principiul contracţiei maxime.

Abia după o anumită perioadă de antrenament muşchiul se poate contracta la maximum. Se recomandă ca la fiecare mişcare muşchiul să fie contractat la maximum.

i) Principiul reprizelor combinate.

Se execută o repriză, apoi se trece la exerciţiul următor, după care se efectuează repriza a doua la primul exerciţiu şi repriza a doua la cel de al doilea exerciţiu.

j) Principiul mobilităţii.

Exerciţiile de culturism vor fi combinate cu cele de mobilitate, care să solicite principalele articulaţii care sunt acţionate.

k) Principiul relaxării.

După fiecare antrenament se vor efectua exerciţii de relaxare, urmate de câteva minute de odihnă, de preferinţă în poziţia culcat.

l) Principiul alimentaţiei.

În alimentaţia unui culturist care se pregăteşte pentru o ramură sportivă oarecare este indicat să se găsească următoarele alimente: ouă, lapte, smântână, fructe legume, carne.

Pentru cei slabi se recomandă foarte multe lichide şi în special laptele.

Pentru cei graşi se reduc grăsimile (lipidele), lichidele şi chiar carbohidraţii, consumându-se cu precădere proteine şi (carne, brânzeturi) şi legume - fructe. Masa se va servi cu 1 - 1 1/2 ore înainte de antrenament sau după antrenament.

Alimentaţia va fi suplimentată prin întrebuinţarea suplimentelor alimentare, în funcţie de necesităţile concrete ale fiecărui sportiv.

  
InformaţiiArticole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri