Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


REPETARILE NEGATIVE
Îndeobste cunoscute în tarile anglofile ca „Negative Ressistance Training”, prescurtat NRT, denumire mai apropiata de termenul consacrat si în limba româna de „rezistenta negativa”, aceasta este o metoda de antrenament, nerecomandata culturistilor începatori sau medii, iar în câteva rânduri vom descrie, pe scurt în ce anume consta aceasta metoda, pentru a înlatura orice posibil dubiu.

Deci, este o metoda de antrenament folosita de catre culturistii de performanta, care presupune efectuarea miscarii de revenire din cadrul fiecarei repetari în ritm cât mai lent, efortul de frânare, executia prin rezistenta sau contractie negativa având o mare eficienta. Unele exercitii pot fi executate numai prin contractie negativa.

De exemplu, în loc sa se execute flexia si extensia antebratelor pe brate cu bara, se va efectua numai extensia, respectiv miscarea de coborâre, bara fiind ridicata de doi parteneri de antrenament. În acest caz, se pot folosi încarcaturi cu aproximativ 40% mai mari decât în mod obisnuit. Exista aparate speciale destinate efectuarii miscarilor prin contractie negativa. Având ca rezultat o accentuata solicitare musculara, nu se recomanda aplicarea permanenta a acestei metode.

În cadrul acestei metode se realizeaza o economie de energie substantiala, comparativ cu cazul în care efectuam exercitiile în mod traditional. Acest fapt duce la o diminuare a consumului de oxigen, fapt dovedit si de studiile de specialitate ce s-au efectuat în acest sens, de aceea randamentul creste semnificativ, ducând catre acel mult visat 100%, pe care-l doresc toti practicantii, asociat reducerii stresului la care este supus sistemul neuromotoriu.

Aceste elemente constituie temelia obtinerii unui progres rapid în dezvoltarea calitatilor dinamice ce se cer sportivilor, respectiv: forta, rezistenta si nu în ultimul rând viteza de reactie.

Spre deosebire de alte sisteme adoptate, în cadrul repetarilor negative, musculatura lucreaza pe întregul traiect al miscarii, în ritm constant, ceea ce duce la o dezvoltare armonioasa a grupei musculare (muschiului) solicitate.

Ideea de baza este de a lucra cu o greutate usor mai mare decât putem sa folosim în mod clasic pe timpul antrenamentelor (pe care o ridicam în mod curent) si în acelasi timp, asa dupa cum am aratat si în debutul articolului, din motive ergonomice, dar mai ales pentru prevenirea accidentarilor de orice fel se impune prezenta obligatorie a unui partener de antrenament.

Contra - argumentele ce survin sunt mai mult de natura organizatorica, sa le spunem de ordin logistic si anume:

1. motive de securitate a muncii - s-a pomenit despre acestea;

2. nu întotdeauna dispunem de un partener;

3. nu putem sa tinem întotdeauna greutatea sub control, cu precadere atunci când suntem obositi;

4. nu se poate aplica întotdeauna metoda prioritatii grupelor musculare (cea mai slab dezvoltata sau cea careia dorim sa-i conferim o atentie sporita);

5. incapacitatea partenerului, datorita unei conditii fizice modeste de a ridica greutatea în mod corespunzator pâna în punctul de amplitudine maxima, de unde este indicat a se începe repetarea negativa.

O ultima precizare pe care o consideram neceara este aceea ca repetarile negative sunt destinate în exclusivitate acelor exercitii ce solicita simultan ambele brate, respectiv picioare.

  
InformaţiiArticole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri