Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


DIN LUMEA STIINTEI

EXTINDEREA ÎNCARCATA

 

Este o tehnica relativ noua pentru culturisti. Tensionarea muschilor pentru o perioada lunga poate fi o metoda pozitiva de a creste masa musculara. Multe studii pe animale au utilizat extinderi încarcate pentru a mari dimensiunea muschilor. Acesstea nu au fost experimentate pe oameni, dar metoda este promitatoare. Microciclurile variaza tensiunea asupra muschilor, alternând programele care dezvolta rezistenta musculara, forta de baza si forta de vârf.

 

GLICEROLUL

 

Batoanele continând glicerol, cu rol determinant în cresterea masei musculare, asa dupa câte rezulta din reclamele facute atât de catre procesatorii, cât si de catre dealerii acestor produse stau în atentia tuturor sportivilor si mai ales a culturistilor.

Multi îsi pun, pe buna dreptate întrebarea ce este glicerolul, sau mai precis AKA glicerina, care are un continut caloric mic regasindu-se în mai toate batoanele energizante?

 

Îînainte de a raspunede la aceasta întrebare vom face o scurta incursiune în domeniul suplimetelor alimentare. Batoane sarace în carbohidrati/bogate în proteine, Când aceste batoane cu glicerina si proteiene au aparut prima data pe piata, au avut de înfruntat tot felul de acuze din partea agentiilor guvernamentale pe tema recunoasterii glicerinei drept carbohidrat.

 

Adevarul este ca glicerina nu este metabolizata precum un carbohidrat pentru culturisti, însa cererile guvernamentele necesita listarea sa drept carbohidrat. Aceste batoane proteice sunt folositoare pentru culturisti deoarece sunt transformate în zahar foarte încet, ajutând culturistii sa-si mentina nivelurile de zahar din sânge. Pe deasupra au si un gust bun.

 

Producatorii recomanda sa consumati un baton cu continut ridicat de proteine (20 grame sau mai mult) în locul unei mese sau ca o gustare.

 

Dupa ce am efectuat aceasta scurta peregrinare în istoricul acestui tip aparte de suplimente alimentare, care sunt batoanele energizante, sa revenim la întrebarea enuntata si sa cautam sa dam un raspuns valid.

Rolul glicerolului este de a conferi acestor produse cu un înalt continut proteic, umiditatea necesara, astel ca aceste batoane sa nu aiba o textura uscata, care sa fie dezagreabile.

 

În al doilea rând, daca cititi cu atentie eticheta unui produs de acest gen, lesne veti observa ca, continutul de glicerol al produsului nu este mentionat si cu atât mai putin nu se regaseste în continutul de carbohidrati al batonului respectiv.

 

Conform FDA, agentie guvernamentala americana ce are ca obiect de activitate alimentatia si medicamentele, glicerolul este categorisit drept  carbohidrat, drept urmare, pe produsele amintite glicerolul ar trebui sa figureze ca si carbohidrat. Din ratiuni pur comerciale, însa acest lucru nu se întâmpla pentru a nu afecta raportul proteine/carohidrati al batoanelor incriminate. În plus organismul asimileaza un procent infim de glicerol în metabolismul carbohidratilor (glucidelor), fapt pentru care aportul caloric al glicerolului este practic nul. În schimb glicerolul influenteaza într-o oarecare masura metabolismul insulinei.

 

În cazul în care consumam o dieta bogata în carbohidrati, glicerolul nu va influenta nici metabolismul carbohidratilor si nici nivelul sintezei insulinei, iar în cazul unei diete sarace în carbohidrati, glicerolul va fi metabolizat ca atare, ca si un carbohidrat, influentând în oarecare masura si nivelul sintezei insulinei.

 

Cresterea nivelului insulinei din organism pe seama icerolului nu trebuie sa îngrijoreze pe absolut nimeni si cu atât mai putin pe sportivi, deoarece nu vor contribui sub nici o forma din acest motiv la stocarea grasimilor în adipocite.

 

MERELE…ÎN ACTUALITATE

 

Studii recente demonstreaza ca persoanele care manânca zilnic mere se protejeaza de unele forme de cancer. O echipa de cercetatori din New York aduc argumente convingatoare ca unele varietati de mere blocheaza cu peste 43% reproducerea celulelor cancerului de colon si cu 57% a celulelor cancerului ficatului. Actiunea benefica a merelor asupra sanatatii se datoreaza în special continutului bogat în flavonoide.

 

Mai nou, un studiu finlandez sustine ca la persoanele care manânca zilnic cel putin doua mere, riscul cancerului de plamân scade cu 58%. De asemenea, ceapa, sucurile de fructe si legume contin cantitati mari de flavonoide. Numeroase studii epidemiologice publicate arata ca aceleasi flavonoide contribuie la reducerea riscurilor bolilor coronariene, accidentelor cerebrovasculare. Pectina – fibra solubila –din compozitia marului reduce substantial nivelul colesterolului, contribuind în mod substantial la prevenirea infarctului. 100 de grame de mere proaspete sunt echivalente cu 1,500 grame de vitamina C. Astfel, merele sunt cei mai buni aliati în lupta contra radicalilor liberi, cei ce sunt raspunzatori de modificari periculoase la nivel celular.

 

În compozitia merelor se mai gasesc cantitati importante de vitamine din grupa B, glucide, fibre, minerale si oligoelemente: potasiu, fosfor, calciu, magneziu, seleniu. Gratie acestor elemente, merele au efect depurativ (consumate dimineata) si laxativ (consumate seara), antiseptic intestinal, calmeaza sistemul nervos, curata sângele, întaresc organismul. În cazul aparitiei herpesului, se tamponeaza zona afectata cu felii de mar. 

 

ACIZII GRASI ESENTIALI OMEGA 3 SI OMEGA 6

 

O problema cu care se confrunta metabolismul uman este “lupta” cu dietele bogate în carbohidrati, dar din pacate acesta este un modus vivendi confortabil al majoritatii semenilor nostri. Acizii grasi esentiali sau mai bine spus lipsa acestora produce o permanenta senzatie de foame, care de cele mai muilte ori, poate fi combatuta momentan prin consumarea unui hamburger, iar de aici încolo cercul vicios este ca si constituit.

 

În momentul în care în organism sunt cantitati sufceiente de acizi grasi esentiali, Omega 3 si Omega 6 aceasta apetenta pentru carbohidrati înceteaza. Câteva cuvinte despre acidul gras esential Omega 3. Acest acid gras esential reprezinta un factor impotant depentru eliminarea apei aflate în exces în organism, apa care de cele mai mmulte ori este asociata obezitatii. Accelereaza metabolismul, creste nivelul energetic al organismului si viteza de oxidare  a grasimilor. Crescând ritmul metabolismului, cantitatea de grasimi arsa va creste si în plus va preîntâmpina depunerile de grasimi corporale.

 

TELEFOANELE MOBILE-INCOMPATIBILE CU SALILE DE ANTRENAMENT!

 

În cele ce urmeaza nu vrem sa tinem o pledoarie referitoare la telecomnicatii, telecomunicatiile, deci si telefonia mobila au evoluat atât din punctul de vedere al sistemului de operare cât si al terminalelor, iar evolutia nu s-a încheiat aici.

 

Salile de antrenament nu pot fi confundate cu traditionalele cabine telefonice, asa ca cel putin în Occident, telefoanele mobile sunt lasate la vestiar. Care o fi motivul real?

 

În primul  rând, telefoanele mobile distrag atentia executantilor în ceea ce priveste efectuarea programului propus. Puterea de concentrare scade, nemaivorbind de faptul ca “adresantul” apelului trebuie sa-si întrerupa programul. Riscuri potentiale de accidentare, telefoanele mobile nu-si au locul în nici un loc unde se desfasoara activitati comune, începând cu conferinte, reuniuni s.a.m.d., cel putin în lumea civilizata.

Dar nu sunetele polifonice ale acestor terminale reprezinta motivul real pentru care aceste “minuni” tehnice sunt prohibitive în salile de antrenamente.

 

Ce legatura exista oare între dreptul la imagine al oricarei persoane si telefonia mobila?

 

Raspunsul vi-l vom da în cele ce urmeaza. Telefoanele mobile de ultima generatie au încorporate camere digitale, iar posesorii lor pot face poze fara acceptul persoanelor în cauza si printr-un Web-site pot sa difuzeze imaginile respective, de-a lungul si latul Pamântului. Datorita acestui motiv accesul persoanelor cu camere foto sau video este de asemenea interzisa în salile de antrenamente. În rest este o problema pe care lesne o pot rezolva…paparazzi.

 

TERMOGENEZA ALIMENTARA

 

Termogeneza alimentara este formata din doua componente. Una din ele se numeste termogeneza obligatorie si rezulta din energia necesara pentru digerarea, absorbtia sI asimilarea nutrientilor alimentari. A doua componenta, numita termogeneza facultativa, este legata de activitatea sistemului nervos simpatic si defectul sau stimulativ asupra ratei metabolice. În cazul proteinelor, din cauza efectului lor termic relativ ridicat, mai putine calorii devin disponibile organismului decât în cazul unei mese de o valoare calorica asemanatoare, dar care consta în principal din grasimi sau carbohidrati.

  
InformaţiiArticole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri