Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it









<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


CASEINA

Peste tot si în orice împrejurare, cam toata lumea sustine ca proteina din zer este cea mai buna proteina, dar merita sa depuneti efortul sa cititi etichetele celor mai renumite suplimente alimentare si veti observa lesne ca la baza acestora sta caseina.

 

Ce este caseina?

Întâi si întâi trebuie sa subliniem ca nu toate proteinele sunt uniforme, acest lucru depinzând de sursa de provenienta (oua, zer, soia, etc.) sI ulterior de procesul tehnologic si în ultimul rând de reteta suplimentelor alimentare care intra în consum. În zilele noastre, în mare voga în rândul culturistilor proteienele din zer sunt marile favorite. Nu-i nimic de obiectat, deoarce zerul este un produs de baza de prima factura, are o compozitie de aminoacizi mai mult decât suficienta, continând în speta, din abundenta leucina, isoleucina si valina, ceea ce în alte cuvinte spus, contine aminoacizi BCAA. Totodata se dizolva usor în apa, poate fi usor administrat sub forma bauturilor proteice si nu în ultimul rând au un gust placut.


Exista pe lânga proteina din zer si o altfel de proteina, care “nu face valuri”, fiind vorba despre caseina.

 

De ani de zile se cunoaste faptul ca este contraindicat a se administra proteinele din zer, în special dimineata pe stomacul gol deoarece se asimleaza rapid, în schimb multitudinea de aminoacizi continuta nu este întrebuintata de organism în constructia masei musculare, ci este întrebuintata drept suport ennergetic al organismului. În al doilea rând exista diferente notabile între diferite tipuri de proteine din zer, care se gasesc pe piata.

 

Caseina, în schimb se asimileaza lent, fapt pentru care continutul ei bogat în aminoacizi nu se iroseste. Cu toate ca caseina nu stimuleaza la fel de mult sinteza proteinelor musculare, precum proteina din zer, are efecte catabolice deosebite, proprietate pe care din pacate proteinele din zer nu le au. În combinatia proteina din zer-caseina atunci si proteina din zer va fi asimilata mai lent si implicit efectul celei dintâi va fi mult mai benefic în vederea constructiei de masa musculara. De aceea amestecurile proteice de foarte buna calitate, contin deopotriva caseina în combinatie cu proteina din zer, întrebuintându-se prin amestecarea acestora într-un shaker sau blender, dupa încheierea antrenamentelor.

 

Cercetari de data recenta au demonstrat ca, caseina în combinatie cu proteina din zer au ajutat în scaderea grasimilor corporale, concomitent cu construirea unei mase musculare calitative, fara depuneri de grasime, iar în cazul consumului caseinei, nivelul energetic al respectivilor sportivi era mai crescut. Consumul suplimentelor alimentare pe baza de caseina, în cadrul experimentelor a confirmat faptul ca se elimina surplusul ponderal conferit de depunerile de grasimi corporale, aceasta slabire nefiind asociata pierderilor de masa musculara, ci dimpotriva în acest rastimp, masa musculara creste. Pe perioada desfasurarii experimentului s-a constatat ca subiectii care au consumat suplimente alimentare continând proteine din zer au câstigat 3 kg de masa musculara de calitate, în timp ce subiectii care au consumat suplimente alimentare cu caseina au câstigat 4 kilograme de masa musculara. Nivelul energetic al organismului subiectilor ce au consumat caseina a crescut cu 59%, în schimb al celor care au consumat proteina din zer a crescut abia cu 29%. Experimentul în cauza s-a desfasurat pe o perioada de 12 saptamâni. Experimentul a demonstrat ca, caseina din multe puncte de vedere este net superioara proteinei din zer. Se pune întrebarea: Care este în fond mai buna proteina din zer sau caseina: Raspunsul este foarte simplu, cel mai bine este ca cele doua tipuri de proteine sa se combine pentru a obtine rezultate maxime în dezvoltarea musculara.

 

Amintim în continuare câte ceva despre istoricul caseinei si modul ei de administrare. Când proteina din zer a devenit cea mai populara sursa de proteine pentru bauturile proteice, a facut-o surclasând caseina, cealalta proteina din lapte.

 

Timp de multi ani, caseina a fost tratata drept un produs secundar. Una dintre cele mai mari revelatii nutritionale a ultimilor 20 de ani, a fost ca, caseina are la fel de mult - daca nu mai mult potential pentru dezvoltarea masei musculare, ca si o cantitate egala de proteina din zer.

 

Când consumam 30 grame, proteina din zer este folosita atât pentru energie cât si pentru sinteza.

  
Informaţii



Articole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim









Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri