Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


LEGUMELE SI FRUCTELE

Consumul regulat al legumelor si fructelor apãra organismul de multe boli. Consumul legumelor si fructelor proaspete nu numai ca, prin calitatile lor organoleptice, prin savoare creaza adevarate delicii culinare dar în acelasi timp au un rol fitoterapeutic deosebit, scutindu-ne de neplacerile multor boli. În calitate de alimente sunt deosebit de gustoase, au un numar redus de calorii si de grasimi, sunt usor de preparat, iar din punctul de vedere al impactului asupra starii de sanatate a organismului, sunt deosebit de importante, împiedicând aparitia multor boli deosebit de grave. Bolile care pot fi aplanate prin consumul legumelor si fructelor sunt: diferite tipuri de cancer, bolile coronariene si comotiile cerebrale, pentru a aminti doar câteva dintre acestea.

Cercetarile stiintifice de data recenta au confirmat faptul ca, cele mai colorate legume si fructe, contin cei mai multi nutrienti. Cu alte cuvinte, un produs viu colorat este mai bogat în vitamine, minerale si nutrienti decât altul din aceeasi specie, ori din specii diferite care au o coloratie mai pala.

Legumele si fructele de culoare rosie, portocalie sau galbena contin multe carotinoide (alfa-caroten, beta-caroten, likopen, beta-cryptoxantine) sau fenoli (un antioxidant). Culoarea verde este culoarea ce indica ca avem parte de multa clorofila.


Un experiment a demonstrat ca strugurii rosii contin mult mai mult fenol decât strugurii albi, din 80 grame de struguri, continutul de fenol este de 296 mg. în cazul strugurilor rosii si de numai 155mg în cazul strugurilor albi.

Potasiul un alt element deosebit de important se regaseste în aproape toate legumele si fructele. Magneziul se gaseste cu prisosinta în toate legumele si fructele de culoare verde, indigene de asemenea si în banane. Acest element este deosebit de important în lupta împotriva hipertensiunii arteriale.


Carotinoidele si vitamina C se gasesc din abundenta în fructele viu colorate, iar în legume se gasesc în, cele colorate în rosu, galben, portocaliu.


Carotinoidele si vitamina C întaresc sistemul imunitar si ajuta organismul în lupta împotriva radicalilor liberi. Fibrele alimentare solubile în apa sunt un sprijin al inimii si sistemului circulator, reprezentând si un mijloc de prevenire al diabetului zaharat, iar fibrele alimentare insolvabile în apa, ajuta sistemul digestiv în digerare si eliminarea rezidurilor metabolice din organism. Fructele si legumele sunt carbohidrati. Culturistii, în schimb nu au nevoie de carbohidrati fiindca au auzit ca…nu fac bine la frumusete. Ca atare exista de mai multi zeci de ani disputa proportiei aportului alimentar pe baza de carbohidrati si volumul masei musculare. Se ridica întrebarea, daca o dieta saraca în carbohidrati este asociata pierderii masei musculare? Multi medici de medicina sportiva recomanda sa se consume carbohidrati, în caz contrar s-ar înregistra pierderi de masa musculara.

  
InformaţiiArticole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri