Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


SUBTIEREA TALIEI

Slãbire fara regim alimentar, pare de-a dreptul o ineptie! Pentru a scapa de excesul ponderal, s-a încetatenit în constiinta comuna ca trebuie efectuate cure de slabire drastice, de-a dreptul dramatice, fara nici o exagerare.


În cele ce urmeaza vom preciza câteva reguli pe care sa le aplicati în vederea eliminarii surplusului ponderal. Articolul de fata nu si-a propus sa “demonstreze” cum sa scapati de câteva zeci de kilograme, în timp record, fara nici un fel de efort. A da jos câteva kilograme care ne prisosesc, a scapa de pielea cu aspect de ”coaja de portocala”, care este conferita de celulita care cauzeaza atâtea necazuri doamnelor si domnisoarelor, reprezinta într-adevar ceva.

Multe persoane percep curele de slabire ca pe ceva deosebit de grav, un lucru de factura negativa si care dau prea putine rezultate ori de loc. În parte si acest fapt este adevarat!

Cura de slabire pe care o vom recomanda în cele ce urmeaza nu prevede efectuarea nici unei diete ci dimpotriva, planul alimentar ce-l presupune ne permite ca fara a fi înfometati sa obtinem rezultatele scontate într-un interval scurt de timp. Trebuie sa facem o alegere, între grasimi sau forma, deci putem opta pentru “disparitia” fara urma a grasimilor sau pentru aspecte de ordin estetic. În functie de ceea ce ne-am propus vom actiona în consecinta.

 

UNITATEA DINTRE PSIHIC SI FIZIC

Pentru a ne simti “în largul” nostru, se impune sa avem în primul rând libertate în cuget. Multi sportivi afirma ca totul se desfasoara la nivel cerebral. Între un fotbalist bun si un golgeter exista o diferenta esentiala, aceea a mentalitatii de învingator, a încrederii în propriile forte. Atât si nimic mai mult.


Aceeasi motivatie, încredere în noi însine, trebuie sa ne jaloneze calea în abordarea luptei împotriva kilogramelor în plus, respectiv al “cojii de portocala”, referindu-ne la aspectul caracteristic conferit de celulita. Daca motivatia exista, putem afirma fara nici un fel de exagerare, ca pe jumatate succesul este ca si garantat.

În acest sens mai trebuie sa facem înca un mic efort, acela de a gândi pozitiv.

 

TESTUL “COJII DE PORTOCALA”

O parte dintre reprezentantele sexului frumos, de buna seama cunosc daca au sau, dimpotriva daca nu au celulita.


Daca totusi avem unele îndoieli, iata ca va punem la dispozitie un test usor.


Ne asezam în fata oglinzii, cu ajutorul degetului gros si al aratatorului (indexului) pliem pielea de pe o coapsa, ori de pe un sold. Daca la suprafata pliului observam forme globulare mici, atunci cu tot regretul trebuie sa va spunem ca sunteti pe cale de a va pricopsi cu celulita. În schimb, daca suprafata pielii în pliul rezultat este neteda atunci puteti rasufla linistite.


“Este mai usor a preveni, decât a vindeca” este un slogan al medicinei de mai multe veacuri, asa ca si în cazul celulitei putem duce o munca preventiva. Prevenirea celulitei îsi are substratul în principal în regimul de hranire pe care-l aplicam. Daca nu ne-am propus sa dam jos surplusul ponderal, din mai multe motive si cel mai bun ar fi acela de a nu avea kilograme în plus, atunci vom alege calea mai facila de urmat, aceea de a nu lua prea în serios, neexistând suficienta motivatie în acest sens.

Deci, trebuie sa ne implicam atât din punct de vedere mental, cât si din punct de vedere fizic pentru a obtine rezultatele scontate.

 

CUM  DORIM CU ADEVARAT SA ARATAM?

Este prima si cea mai importanta întrebare pe care ne-o punem. Daca într-adevar dorim o anumita ameliorare, în ceea ce ne priveste atunci este total contraindicat si neproductiv de a da un raspuns fulger la întrebarea mai sus enuntata. Ne gândim profund câteva minute si atunci deliberând suntem în masura sa dam un raspuns satisfacator.


Spre exemplu, în cazul femeilor, acestea ar dori sa scape de “pielea de portocala” (celulita), sau ar dori sa-si vada muschii abdominali reliefati, ori, cu precadere în cazul barbatilor, sa purtam articole vestimentare macar cu un numar mai mic, acest fapt fiind “nediscriminat” pe criterii de ordin sexual. Sa excludem deci din capul locului “autocenzura” de genul, “oricum nici asta nu va aduce nici un fel de îmbunatatire”, “nu va functiona”, etc.


Trebuie, ce-i drept sa ne propunem obiective realiste, tangibile si acestea trebuie sa fie încadrate în timp. Drept urmare, va propunem sa va notati într-o agenda scopurile ”telurile” pe care vi le-ati propus si termenul în care doriti sa le finalizati. Spre exemplu: ”Mi-am propus sa slabesc trei kilograme în trei saptamâni…”. “Îmi propun îmbunatatirea conditiei fizice, propunându-mi sa fiu în masura sa alerg 1 kilometru în 10 minute…”


Pe lânga faptul ce vi l-am precizat, acela de a ne propune obiective realiste, tangibile trebuie sa avem în vedere si un altul: acela de a nu ne “afisa” termene prea lungi de realizare a obiectivelor ce ni le-am propus, caci în acest caz, este mai mult decât sigur ca … praful si pulberea se vor alege de ele. “Mi-am propus sa slabesc 30 de kilograme, în urmatorii trei ani…”, este cu certuitudine un fel de “Or' lasati!”.


Trebuie sa avem în vedere ca din punct de vedere fiziologic este de-a dreptul imposibil sa slabim cu mai mult de 1 kilogram saptamânal, asa ca a-ti propune sa slabesti 10 kilograme în trei saptamîni este de-a dreptul o utopie. Largind putin sfera întrebarilor, în sensul de a arata motivatia ce va determina sa slabiti: pentru a arata mai bine, sa ne simtim “mai usori”, în sensul de a ne misca mai facil, actualmente nu ne simtim prea bine si dorim sa avem un tonus muscular si psihic adecvat, toate aceste aspecte vor întari motivatia nostra în “a lua taurul de coarne", întarindu-ne motivatia si pregatindu-ne din punct de vedere fizic si psihic cu “marea confruntare” care se apropie.

Un lucru remarcabil este sa scriem toate proastele obiceiuri, sa ne facem o “autoevaluare” obiectiva, începând de la relele deprinderi alimentare, lipsa efectuarii exercitiilor fizice, în sens mai extins vorbind, adica nu catadicsim sa ne deplasam pe jos nici pâna la chioscul din coltul strazii sa ne cumparam revista preferata, etc. Toate aceste “neajunsuri” va trebui sa le eliminam. Cu acestea fiind zise putem spune ca am realizat “pregatirea psihica petru lupta”.

Batalia decisiva poate sa survina!

 

ALIMENTATIA CORESPUNZATOARE ÎN SLUJBA SCOPURILOR CE LE-AM “DEFINIT”

Este de-a dreptul imposibil sa ne apucam de o cura de slabire în care sa nu avem în centrul atentiei aportul alimentar.


Cele mai multe cure de slabire “miraculoase” au în vedere cam acelasi ”mecanism” - diminuarea drastica a aportului alimentar, asociat uneori si unei deshidratari de-a dreptul dramatice, realizându-se pe aceasta cale pierderile vizibile de surplus ponderal în prima etapa, care poate fi de doar câteva zile sau chiar de câteva saptamâni.


Aceasta jonglerie diuretica, prin care se realizeaza pierderi substantiale de kilograme prin deshidratarea tesuturilor este cheia “succesului” curelor de slabire cu rezultate ”miraculoase” care ne sunt tot timpul prezentate. Pretul însa nu-l spune nimeni. Cei ce au efectuat asemenea cure, cunosc ca ulterior dupa “înfometare” si deshidratare au “recuperat” pierderile ponderale cu o dobânda aferenta unei inflatii galopante.

Acesta este principalul motiv pentru care curele de slabire sunt privite de catre cei, cât decât avizati, care le-au simtit pe propria lor piele cu o doza de scepticism, pentru a ne exprima ”elegant”.


Multi cititori, nu au auzit prea multe despre adipocite, iar unii dintre ei cred ca celulele de grasime - adipocitele sunt niste sfere mici care ne provoaca numai necazuri, în primul rând sunt vinovate de acumularea grasimii în organism.

Functia primara a adipocitelor este sa depoziteze trigliceridele, care sunt trei acizi grasi atasati de o molecula de glicerol. Adipocitele reprezinta ceva mai mult decât rolul de stocare a grasimilor corporale.

Adipocitele produc variate substante chimice care influenteaza nivelul grasimilor corporale, metabolismul si apetitul.


Celula de grasime îsi regularizeaza chiar si propriul metabolism prin mesaje feed-back trimise creierului. Grasimea corporala este clasificata în mai multe categorii.

Principalele doua categorii gasite în celulele de grasime sunt: tesutul adipos alb si tesutul adipos maro. Majoritatea grasimii stocate de corp este constituita de tesut adipos alb. Tesutul adipos maro este mai închis la culoare, deoarece contine o preponderenta relativa de mitocondrii, parti ale celulei unde este oxidata (arsa) grasimea. Astfel, tesutul adipos maro este principalul tesut termogenic (producator de caldura) al corpului, convertind caloriile de grasime în caldura. Marimea celulelor de grasime si numarul lor sunt influentate de mai multi factori incluzând ereditatea si modul de hranire în primii patru, cinci ani de viata, când celulele de grasime se formeaza rapid. Parintii care obisnuiesc sa-si îndoape copii cu multa mâncare, în special mâncare ce contine grasime multa, risca sa-i transforme în obezi.


Celulele de grasime sunt mai multe, dar si mai mari la persoanele obeze. O data ajuns la un anumit nivel de obezitate, celulele de grasime se divid sI formeaza noi celule. Procesul este numit hiperplazie.


Liposuctia nu reprezinta decât o solutie temporara, de moment în lupta cu grasimea, deoarece celulele de grasime pot reaparea în zonele de unde au fost “aspirate” daca se pastreaza obiceiul de a consuma prea multe calorii si de a face prea putina miscare.


Pe cât posibil evitati dietele sarace în calorii, urmate de obiceiul de a mânca iarasi pe saturate, dupa terminarea regimului, deoarece corpul poate raspunde prin marirea numarului de enzime producatoare de grasimi. Ne putem trezi ca, mâncând la fel ca înainte de regim, ne îngrasam mai tare ca înainte.


Acum câtiva ani o revista americana dedicata femeilor a recomandat cititoarelor o dieta denumita ABCD, care alterna perioadele de regim strict, cu consum foarte mic de calorii, cu perioade în care puteau sa manânce de toate, pe saturate, motivându-se ca oamenii vor putea tine mai usor si mai des regimuri stricte stiind ca, dupa câteva zile de restrictii, urmeaza mese îmbelsugate. Desi pe hârtie planul parea perfect, în realitate cei mai multi ce l-au urmat au esuat lamentabil.


Nu are nici un sens s-o lungim prea mult, însa trebuie sa va întocmiti un plan alimentar, care sa cuprinda toate principiile alimentare: proteine 30%, carbohidrati 40%, grasimi 30%.


Un principiu de care trebuie sa tineti cont este acela al maririi considerabile a numarului de mese/serviri, de la 3-4, câte sunt în mod traditional, la sase, sapte sau chiar opt.


La fiecare servire, este important sa mâncam câte ceva. În acest fel vom scapa de excesul ponderal si de celulita, în timp record. Nu am amintit nimic, nici chiar în tabel nu am trecut date referitoare la lipide, la grasimi. Proportia recomandata este de 30%, iar grasimile se regasesc chiar si în carnea cea mai slaba de vita, asa ca nu trebuie sa facem nici un demers în a ni le ”implementa” în dieta. Sunt total contraindicate grasimile nesaturate de factura animala.


Indicate sunt, chiar daca sunt “un rau necesar” cele de factura vegetala, cu precadere untdelemnul de masline care sta la baza uneia dintre cele mai sanatoase regimuri de hranire - al celui mediteranean. Facem o scurta ”rectificare” si anume aceea ca se pot consuma grasimi ce provin din peste. De ce?


Iata raspunsul adecvat.


Este vorba despre acizii grasi esentiali omega-3 si omega-6 continuti de untura/uleiul din peste.


Câteva cuvinte despre acidul gras esential Omega 3


Acest acid gras esential reprezinta un factor important pentru eliminarea apei aflate în exces în organism, apa care de cele mai multe ori este asociata obezitatii.


Accelereaza metabolismul, creste nivelul energetic al organismului si viteza de oxidare  a grasimilor. Crescând ritmul metabolismului, cantitatea de grasimi arsa va creste si în plus va preîntâmpina depunerile de grasimi corporale. Sa amintim în câteva cuvinte câteva date despre celulita sI modul în care se poate combate folosind mijloace naturiste la îndemâna tuturor fetelor si femeilor.


Celulita este o inflamatie a tesutului celular adipos subcutanat, peste care se suprapune si depozitarea în celulele acestuia a unei cantitati importante de lipide. Este frecventa la femeile de vârsta mijlocie, rareori la tinere, si nu este prezenta obligatoriu la femeile grase. Cauzele sunt multiple: eliminarea insuficienta din organism a produsilor de metabolism intern si a toxinelor si în consecinta, acumularea acestora în tesutul conjunctiv; disfunctiile hepatice, în special cele de ordin metabolic; tulburarile de resorbtie si de eliminare intestinala; sedentarismul.

  
InformaţiiArticole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri