Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


FITNESS - REPERE PENTRU INCEPATORI

Zi de zi luăm decizii şi facem alegeri. Unele dintre ele ne afectează viitorul, altele nu au urmări pe termen lung, însă toate, indiferent de importanţa lor, ne definesc personalitatea. Dacă aţi luat decizia de a duce o viaţă activă din punct de vedere fizic şi doriţi să vă abonaţi la o sală de fitness, atunci s-ar putea să aveţi nevoie de câteva puncte de reper.

Ştiu ce înseamnă să intri, pentru prima dată în viaţă, într-o sală de fitness. Tocmai de aceea vă spun că nu e cazul să vă simţiţi nici stingheri, nici speriaţi la gândul că v-aţi putea face de râs. Nu vă lăsaţi intimidaţi de contactul cu noul mediu! Fiţi hotărâţi şi cereţi asistenţă personalului pus la dispoziţia dumneavoastră.

Trebuie să fiţi conştienţi că primele şedinţe sunt de acomodare. Organismul dumneavoastră va fi nevoit să facă faţă atât efortului fizic cu care nu este obişnuit, cât şi modificărilor de natură psihologică impuse de noua situaţie. Aşa că nu vă aşteptaţi la schimbări dramatice ale formei dumneavoastră fizice după primele şedinţe. Aveţi răbdare şi rezultatele vor veni.

Ca în oricare alt mediu social, activitatea într-o sală de fitness este guvernată de o serie de reguli. Unele dintre ele sunt afişate sub formă de regulament al sălii. Dintre acestea, cele mai frecvente sunt cele referitoare la echipamentul necesar unei bune desfăşurări a şedinţei de antrenament, la utilizarea prosopului atunci când sunt folosite aparatele, la aşezarea ganterelor şi halterelor în locurile special amenajate din sală după utilizarea lor. Regulile scrise ale domeniului sunt accesibile oricui este dispus să le cunoască.

De obicei sunt afişate la intrarea în sală sau într-un loc vizibil din cadrul sălii. Vă recomand să vă faceţi timp să le citiţi şi să încercaţi să le respectaţi, pentru că rolul lor este acela de a vă feri de accidentări şi, în general, de orice neplăceri care ar putea să vă afecteze antrenamentul. Regulile nescrise ale domeniului nu sunt accesibile oricui. Pentru a le afla e nevoie de un fin simţ al observaţiei şi de ceva timp petrecut în sala de fitness.

Prin urmare, fiţi atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră şi reţineţi tot ce vi se pare comportament de bun simţ. Următorul exemplu are menirea de a vă ajuta în depistarea situaţiilor relevante în acest sens. Nu o dată mi s-a întâmplat să termin execuţia unei serii dintr-un exerciţiu, să mă ridic de pe aparat pentru a face câţiva paşi pe durata pauzei, să mă întorc la aparat pentru a-mi relua exerciţiul şi să-l găsesc ocupat. Frustrările generate astfel pot fi evitate printr-o simplă întrebare. Înainte de a vă aşeza pe un aparat, chiar dacă nu pare a fi utilizat, întrebaţi persoanele din preajma lui dacă e disponibil. Dacă răspunsul este nu, întrebaţi cât mai durează până când va fi din nou disponibil. În acest fel transmiteţi celorlalţi mesajul că dumneavoastră veţi fi următorul utilizator şi aflaţi dacă în timp ce aşteptaţi puteţi face un alt exerciţiu. Veţi elimina astfel timpii morţi din cadrul antrenamentului dumneavoastră şi veţi deveni mai eficient.    

Atunci când aveţi neclarităţi referitoare la execuţia unui exerciţiu sau la modul de utilizare a unui aparat, întrebaţi! Nu aşteptaţi ca instructorii de fitness să vină la dumneavoastră pentru că s-ar putea să aşteptaţi mult şi bine. Mergeţi dumneavoastră la ei şi nu ezitaţi atunci când le solicitaţi ajutorul. Nu săriţi niciodată peste încălzire, oricât de grăbiţi aţi fi. De asemenea, nu uitaţi să faceţi stretching la final. Beţi apă pe toată durata antrenamentului pentru a preveni deshidratarea. Concentraţi-vă pe ceea ce aveţi de făcut şi lăsaţi poveştile pentru după antrenament. Dacă doriţi rezultate, nu mergeţi la sală pentru a face figuraţie. Nu evitaţi să transpiraţi pentru că în acest fel vă păcăliţi singuri.
Cu speranţa că am putut fi de folos, vă doresc mult succes şi antrenamente nu atât plăcute, cât eficiente!

DEAK GRAŢIELA-FLAVIA

  
InformaţiiArticole ProLife


Linkuri

Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri