Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


ANTRENAMENTUL AEROB (CARDIO)
Ce inseamna pentru voi un corp perfect? Cei mai multi oameni se gandesc la musculatura bine reprezentata, insa in aceeasi masura vizibila si frumos definita, prin aceasta intelegand o buna separare a grupelor musculare, lucru care se poate realize doar in conditiile in care stratul adipos este foarte redus. Daca antrenamentul cu greutati este raspunsul pentru dezvoltarea masei musculare, in cazul definirii, adica al eliminarii stratului adipos, antrenamentul aerob are un cuvant de spus. Undeva intre ritmul obisnuit al vietii de zi cu zi, dar sub capacitatea de efort maximal, veti descoperi nivelul exercitiilor aerobe. Daca veti face suficient de frecvent exercitii aerobe, va veti imbunatati capacitatea de rezistenta la efort aerob, care mai este denumita si fitness aerob, imbunatatindu-va astfel sanatatea, vitalitatea si calitatea vietii. Fitnessul aerob descrie capacitatea unei persoane de a prelua oxigen din atmosfera prin intermediul plamanilor, pe care apoi il trimite cu ajutorul sistemului circulator la nivelul muschilor, unde va fi utilizat pentru a oxida carbohidratii si lipidele in scopul producerii de energie. Activitatile ritmice, care implica grupe musculare mari-mers pe jos in ritm rapid, jogging, pedalare, inot, schi, vaslit- toate acestea sunt considerate exercitii aerobe. Ele induc modificari adaptative la nivelul sistemului respirator si al celui circulator, dar si la nivelul diverselor cai metabolice.

Fitnessul aerob este inteles de obicei sinonim cu rezistenta la efort, adica acea capacitate de a face fata activitatilor sustinute, prelungite. Cei care participa la activitati aerobe castiga nu numai sanatate si performante mai bune, ci si disciplina, motivatie, dorinta de competivitate.

Rezistenta la efort poate fi crescuta prin exercitii si este absolute necesar ca fiecare incepator sa plece cu acest pas, fiindca o capacitate redusa este un factor limitativ pentru sustinerea unui antrenament puternic.

Aceasta prima etapa, numita si conditionare, reprezinta cresterea capacitatii energetice musculare cu ajutorul exercitiilor fizice. Antrenarea produce adaptarea organismului la efort; acesta este un proces de durata, cu rasunet asupra tuturor sistemelor (cardiovascular, respirator, metabolic, muscular), care conduce la performante crescute si cresterea rezistentei la oboseala si depinde in principal de nivelul de la care se porneste si de caracteristicile antrenamentului (intensitate, durata, frecventa). Cu alte cuvinte, inceputul difera foarte mult de la un individ la altul. Spre exemplu, un individ de 50 de ani care a fost sedentar toata viata are nevoie de cu totul alta abordare decat un altul de 25 de ani, care are o viata activa, fara insa a urma un program sportiv.

Fitnessul se raporteaza la unitatea de greutate corporala (kilogram-corp), deci cu cat exista mai multa grasime in organism, cu atat fitnessul este mai redus. Aproximativ jumatate din reducerea fitnessului asociat cu inaintarea in varsta este atribuita cresterii procesului de grasime in corp. Rezulta ca scaderea in greutate (prin eliminarea tesutului adipos) conduce la o crestere proportionala a acestui indice foarte important.

Nivelul activitatilor zilnice influenteaza in mod categoric rezistenta la efort . Trei saptamani de inactivitate completa (stat in pat) il reduce cu aproximativ 30%. Vestea buna este ca reconditionarea se produce rapid odata cu reluarea activitatii fizice. Mai grava este situatia pentru cei care au in spate ani de sedentarism, insa nici pentru acestia nu este pierduta orice speranta.


Sursa: "Super Fit", Dr.Serban Damian
  
Informaţii


Articole ProLife


Linkuri

Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri