Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


proliferomania.ro  Pagina principală / Articole / Fitness
FACTORI CARE INFLUENTEAZA FITNESSUL AEROB
Ereditatea

Performanta in probele fizice de rezistenta se obtine dupa ani de antrenament sistematic, insa fondul natural mostenit este foarte important. Studiile pe gemeni monozigoti au aratat ca exista o transmitere ereditara a capacitatii de rezistenta la efort aerob, in special pe linie maternal. Astfel mostenim factori importanti pentru fitness-ul aerob: capacitatea maxima a sistemelor respirator si cardiovascular, inima mai mare, mai multe eritrocite si hemoglobina, un procent mai mare de fibre cu contractie lenta, dar si rapide, mai multe mitocondrii si o capacitate mai buna de raspuns la efort, compozitie a corpului optima pentru acest tip de efort.

Antrenamentul

Este cheia imbunatatirii fitnessului aerob, insa are limite destul de joase, in sensul ca putem sa ne imbunatatim rezistenta la efort cu 20-25% (maxim 30% in cazurile fericite). Din acest motiv este esential punctul de pornire, care e determinat genetic. Un nivel moderat de activitate conduce la un nivel acceptabil de fitness aerob, insa numai antrenamentul sistematic va poate conduce la atingerea potentialului maxim. Retineti ca efectele obtinute in urma anilor de antrenamente se pierd in 12 saptamani de la incetarea activitatii. De exemplu, 3 saptamani de stat numai in pat reduc cu aproximativ 30% nivelul fitnessului , insa aceasta pierdere poate fi contracarata usor prin activitate fizica regulate.

Sexul

Inainte de pubertate nu exista diferente semnifiticative intre cele doua sexe, insa dupa aceea femeile au o capacitate de rezistenta cu 10-20% mai redusa decat barbatii. Totusi, atletele de performanta reduce aceasta diferenta la mai putin 10%. O posibila explicatie a acestei ar putea consta si in cantitea mai redusa de hemoglobin ape care o au femeile in sange (13g/dl, fata de 15g/dl) si masa musculara mai redusa fata de barbati (inclusiv procentual, raportat la masa totala a corpului si la procentul de tesut adipos).

Varsta

Indivizii sedentari pierd in medie 8-10% din fitnessul aerob la fiecare 10 ani, in timp ce aceia care raman activi pierd doar 4-5%. De remarcat ca persoanele care se antreneaza regulat au o pierdere de numai 2-3% la 10 ani.

Procentul de grasime corporala

Compozitia corpului se refera in principal la procentul de grasime raportat la greutatea totala a corpului si la procentul de tesut slab, prin aceasta intelegand in special musculature. Unul dintre cele mai bine documentate efecte ale antrenamentului aerob este reducerea procentului de tesut adipos din organism, ceea ce conduce la modificarea compozitiei corpului.


Sursa: "Super Fit", Dr.Serban Damian
  
Informaţii


Articole ProLife


Linkuri

Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri