Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


NRT - REZISTENTA NEGATIVA
Îndeobste cunoscut în tãrile anglofile ca „Negative Ressistance Taining”, prescurtat NRT, denumire mai apropiatã de termenul consacrat si în limba românã de „rezistentã negativã”, aceasta este o metodã de antrenament, nerecomandatã culturistilor începãtori sau medii, iar în câteva rânduri vom descrie, pe scurt în ce anume constã aceastã metodã, pentru a înlãtura orice posibil dubiu.


Deci, este o metodã de antrenament folositã de cãtre culturistii de performantã, care presupune efectuarea miscãrii de revenire din cadrul fiecãrei repetãri în ritm cât mai lent, efortul de frânare, executia prin rezistentã sau contractie negativã având o mare eficientã. Unele exercitii pot fi executate numai prin contractie negativã. De exemplu, în loc sã se executeze flexia si extensia antebratelor pe brate cu bara, se va efetua numai extensia, respectiv miscarea de coborâre, bara fiind ridicatã de doi parteneri de antrenament. În acest caz, se pot folosi încãrcãturi cu aproximativ 40% mai mari decât în mod obisnuit. Existã aparate speciale destinate efectuãrii miscãrilor prin contractie negativã. Având ca rezultat o accentuatã solicitare muscularã, nu se recomandã aplicarea permanentã a acestei metode.

În cadrul acestei metode se realizeazã o economie de energie substantialã, comparativ cu cazul încare efectuãm exercitiile în mod traditional. Acest fapt duce la o diminuare a consumului de oxigen, fapt dovedt si de studile de specialitate ce s-au efectuat în acest sens, de aceea randamentul creste semnificativ, ducând cãtre acel mult visat 100%, pe care-l doresc toti practicantii, asociat reducerii stresului la care este supus sistemul neuromotoriu. Aceste elemente constituie temelia obtinerii unui progres rapid în dezvoltarea calitãtilor dinamice ce se cer sportivilor, respectiv: fortã, rezistentã si nu în ultimul rând vitezã de reactie. Spre deosebire de alte sisteme adoptate, în cadrul repetãrilor negative, musculatura lucreazã pe întregul traiect al miscãrii, în ritm constant, ceea ce duce la o dezvoltare armonioasã a grupei musculare (muschiului) solicitate.

Ideea de bazã este de a lucra cu o greutate usor mai mare decât putem sã folosim în mod clasic pe timpul antrenamentelor (pe care o ridicãm în mod curent) si în acelasi timp, asa dupã cum am arãtat si în debutul articolului, din motive ergonomice, dar mai ales pentru prevenirea accidentãrilor de orice fel se impune prezenta obligatorie a unui partener de antrenament.

Contra-argumentele ce survin sunt mai mult de naturã organizatoricã, sã le spunem de ordin logistic si anume:

1. motive de securitea muncii - s-a pomenit despre acestea;
2. nu întotdeauna dispunem de un partener;
3. nu putem sã tinem întotdeauna greutatea sub control, cu precãdere atunci când suntem obositi;
4. nu se poate aplica întotdeauna metoda prioritãtii grupelor musculare (cea mai slab dezvoltatã sau cea cãreia dorim sã-i conferim o atentie sporitã);
5. incapacitatea partenerului, datoritã unei conditi fizice modeste, de a ridica greutatea în mod corespunzãtor pânã în punctul de amplitudine maximã, de unde este indicat a se începe repetarea negativã.

O ultimã precizare pe care o considerãm necearã este aceea cã repetãrile negative sunt destinate în exclusivitate acelor exercitii ce solicitã simultan ambele brate, respectiv picioare, în tandem.

Mult succes!
  
Informaţii


Articole ProLife


Linkuri

Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri