Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


CUM SA ITI ALEGI SALA?!
Trebuie oare sã mergi la salã? Poate te întrebi de ce, având în vedere cã existã în reclamele TV atâtea aparate cu care sã te antrenezi "la domiciliu". Steppere, biciclete si multe altele care sã-ti lucreze inima si plãmânii; si de douã ori mai multe aparate care îti promit obtinerea unui fizic de culturist sau concurenta de fitness în doar 5 minute pe zi. Unele chiar dau rezultate, dar nu pot sã batã o salã adevãratã. "Înveti mai multe într-o salã decât acasã", ne spune Mike Ryan, managerul sãlii Gold's Gym din Venice, California. "Doar cu un spalier nu poti acoperi toate aparatele si varietatea exercitiilor. Atmosfera dintr-o salã îti dã posibilitatea sã faci lucruri pe care nici nu le-ai visat înainte si te ajutã sã cresti."

Flex Wheeler: "Obisnuiam sã trag de fiare în curtea din spatele casei înainte sã merg la o salã, una micã si demodatã, un loc serios în care nu erau decât niste greutãti. N-as fi devenit niciodatã un culturist dacã n-as fi mers la o salã. Acolo am învãtat primele lucruri despre culturism ca sport. Ce a fost diferit pentru mine au fost greutãtile mai mari si aparatele", spune el, "si tipii mai mari si mai solizi care mã ajutau sã lucrez. Ai nevoie de toate astea."

Nimic nu te motiveazã sã tragi mai tare, mai mult decât vederea imensului de alãturi care împinge câteva sute de kilograme de la piept; nimic nu-ti va face adrenalina sã pompeze mai tare, mai mult decât zdrãngãnitul discurilor, urletele unor eforturi supraomenesti, atmosfera unor puteri pur animalice. Poti sã lucrezi destul de bine si acasã, dar ca sã-ti atingi potentialul maxim ai nevoie de echipamentele si atmosfera unei sãli adevãrate. Exemplele celorlalti te ajutã sã te autodepãsesti si sala îti oferã mijloacele sã o faci. Decizia de a merge la o salã nu rezolvã, totusi, decât jumatate din ecuatie.

Te poti antrena si acasã dacã ai mãcar o bancã de împins, o barã de tractiuni, halterã si gantere reglabile. Însã la un moment dat vei avea nevoie de mai mult, atât din punct de vedere al aparatelor cât si al motivatiei.

Alegerea sãlii potrivite este adevarata problemã, dar meritã efortul. Dacã nu te vei simti bine în sala pe care o vei alege, nu te vei mai duce. E mai bine sã te gândesti mai mult si sã eviti frustrãrile ulterioare. Gândeste-te bine si dã-ti seama ce vrei, stabileste din timp ce obiective ai si de ce mijloace ai nevoie pentru a le atinge. Regula de bazã este: orice ai face, evitã sã te înscrii la o salã de la prima vizitã, indiferent de ce spun antrenorii de la sala respectivã despre conditiile avantajoase pe care le-ai gãsi numai acolo la ei. Asta însemnã cã te preseazã si nu e un semn bun. Nu te înscrie.

Ar mai bine sã te duci cu un prieten. El te va ajuta sã nu uiti de aceastã regulã; de asemenea el va fi atent la amãnuntele care tie pot sã-ti scape. Ar fi foarte bine dacã ar fi cineva cu experienta la salã. Chiar dacã nu e cazul, e bine totusi sã te duci cu cineva, fie numai pentru sprijinul moral. Dacã esti foarte departe de obiectivele tale si arãti destul de diferit de cei care merg la salã, pasul acesta poate fi unul dificil. Nu te stresa prea tare însã, tu nu esti acolo pentru un concurs de fitness sau culturism, tu cauti un loc unde sã te antrenezi.

În primul rând, fã o listã cu sãlile care se gãsesc la o distantã de 10-15 minute de locul unde locuiesti sau muncesti. N-are rost sã pierzi timpul pe drumuri, asa cã dacã sala e prea departe, scoate-o din calcul. Urmãtorul pas e sã iei niste decizii preliminare. Ce îti doresti de fapt cu adevãrat? O salã de culturism “hardcore” sau un complex de sãnãtate cu servicii complete: sala de fortã, ore de aerobic; plus masaj, saunã si bar? Câteodatã, cluburile mari care îti oferã de toate costã mai putin ca o salã obisnuitã.

În unele cluburi doar se lucreazã, în altele se stã si mult de vorbã. E bine dacã vrei sã te întâlnesti cu altii la salã, dar nu trebuie sã te simti obligat sã socializezi cu ei dacã tu vrei doar sã bagi niste seturi puternice. Nici nu trebuie sã astepti dupã altii care ocupã aparatele si pierd timpul stând de vorbã. În fond, tipii de la salã sunt genul de oameni cu care îti place sã-ti petreci timpul?

Unele complexe mai mari pot avea membri drãguti, dar rigizi în timp ce sãlile periculoase si intimidante pot fi populate cu monstri, dar care te observã cu plãcere si îti dau sfaturi dacã îi intrebi ceva. În orice caz, ce pãrere ai în legãturã cu dimensiunile clubului? Iti place un club mare sau peferi unul anonim? Cluburile mici îti pot oferi intimitate, dar ea se poate transforma într-un mediu neprietenos si bârfitor. Observã cum se comportã membrii unii fatã de ceilalti si cum esti privit, e normal sã se uite ciudat la tine la prima aparitie, însã o atitudine agresivã este un indiciu cã trebuie sã mergi în altã parte. Fã un inventar al echipamentelor din salã. Au o gamã variatã de biciclete stationare, steppere, benzi de alergat? Dar cu aparatele cum stau? Cu cât sunt mai variate aparatele cu atât e mai probabil ca vei vei putea sã-ti lucrezi toti muschii pe care vrei. Testeazã o parte din aparate, vezi cum te simti, verificã dacã mãrimea bratelor este reglabilã si pentru dimensiunile tale. Ar trebui sã fie suficiente bãnci de toate tipurile: înclinate, declinate, orizontale. Vezi dacã existã diverse aparate care sã-ti lucreze aceeasi grupã muscularã, de exemplu, pentru piept, un aparat pentru fluturãri si unul pentru împins culcat. Existã mai multe bare cu destule discuri si mai multe seturi de gantere cu greutãti crescãtoare? Sunt toate ordonate si usor de gãsit? Echipamentele trebuie sã lucreze bine si sã fie curate si fãrã ruginã; locurile de stat si tapiteriile pãtate si zdrentuite nu sunt semne bune. Aruncã o privire în vestiar si la baie: noroi în dusuri si mizerie în suporturile pentru sãpun sunt indicii sigure ale intretinerii precare. Dacã chiuvetele aratã ca niste experimente stiintifice, mai bine du-te în altã parte. Personalul de la salã trebuie sã fie prietenos si sã te ajute; conteazã mult si dacã au cunostinte de fitness. Ar trebui sã te asiste cu entuziasm si dacã vrei o demonstratie la un aparat, sã o facã cu plãcere. Intereseazã-te de antrenorii personali dacã ai de gând sã folosesti unul. Care este politica clubului în legaturã cu antrenorii? Au nevoie de un atestat sau certificat de antrenor? Daca nu, ai grijã; un antrenor prost poate sã-ti provoace multe necazuri. Nu lua drept garantie faptul cã clubul îti recomandã anumiti antrenori doar pentru faptul cã le dã voie sã foloseascã sala.

Ce altceva mai au? Aflã ce alte servicii sunt disponibile. Cele mai cunoscute sunt de aerobic, box si kick-boxing. Sunt gratuite pentru toatã lumea sau trebuie sã plãtesti în plus? Cere detalii ca sã stii exact cât mai trebuie sã plãtesti dacã serviciile suplimentare nu sunt incluse în pretul abonamentului.

Existã cluburi mari si cluburi mici, dar numai cele mai mari îti oferã diverse tipuri de activitãti si de facilitãti. Cum ar fi: televiziune, bar, saunã, solar, piscinã, prosoape, cosmeticã, masaj, investigatii medicale, sfaturi nutritionale si magazin de echipamente si suplimente.

Fã un mic test. Majoritatea cluburilor te lasã sã le încerci sala cel putin o datã; unele te lasã sã intri gratuit chiar de douã, trei ori.

Profitã de treaba asta si nu te rezumã numai la antrenament; foloseste listele de mai jos pentru a face o adevãratã examinare a clubului. Dacã totusi nu te-ai lãmurit dupã ce ai epuizat intrãrile gratuite, întrebã dacã poti sã plãtesti pe intrare. Singurul mod în care poti sã afli cât de aglomeratã poate fi sala este sã te duci la orele de vârf: dimineata devreme si pe la mijlocul dupã-amiezii, în special lunea si martea. Dar si mai important este faptul dacã e aglomeratie când vrei tu sã te duci la salã. Cablurile pentru aparate si greutãtile o iau razna prin încãpere?

Locul începe sã devinã claustrofobic; mirosul de transpiratie te dã gata? Dacã dupã douã sau trei vizite încã îti mai place clubul însemnã cã are tot ce vrei si e de bine, asa cã înscrie-te. Dacã ai ales bine, o sã fii în postura perfectã ca sã explorezi noile dimensiuni ale potentialului oferit de fitness. Nu o sã stii cât de bine poate sã-ti fie pânã când nu îti vei oferi o sansã realã si o salã de prima mânã este primul pas pentru aceasta.

Dacã fiarele si culturismul sunt în capul tãu, atunci sunt câteva lucruri care meritã o atentie deosebitã:

Existã în sala destule discuri si mai mari si mai mici care sã meargã cu toate bãncile si aparatele?

Existã mai mult de un set de gantere?

Dacã da, sunt gantere de la cele mai mici pânã la cele mai mari, sã zicem, de la 4 kg pânã pe la 70-80?

Din cât în cât creste masa lor? Ideal ar fi sã creascã cu câte 2 kg cam pânã pe la 30-40 de kg si apoi cu câte 5 kg.

Lipsesc gantere din seturi?

Existã diverse tipuri de bare (olimpice si EZ) pentru exercitii? Cablurile de la aparate merg unse sau au noduri si gâlme?

Existã mai multe tipuri de mânere pentru prize înguste sau largi?

Alege ce e mai important pentru tine, fã o listã si dã note sãlilor, alege în final pe cea care obtine punctajul cel mai mare:

- Sã fie aproape de casã sau de serviciu
- Program convenabil
- Parcare corespunzãtoare
- Greutati de toate tipurile
- Aparate bine diversificate
- Aparate pentru aerobice la discretie
- Spatiu suficient
- Aparate suficiente chiar si când e aglomeratie
- Vestiare curate
- Dusuri curate
- Aer conditionat
- Servicii oferite; gratis sau cu bani?
- Antrenori personali; au certificat?
- Abonament lunar rezonabil
- Nivelul de confort
  
Informaţii


Articole ProLife


Linkuri

Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri