Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< August 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0 1 2 3 4 5 6
> 7 8 9 10 11 12 13
> 14 15 16 17 18 19 20
> 21 22 23 24 25 26 27
> 28 29 30 31  0  0  0


ENZIMELE DIGESTIVE
Cuvantul enzime provine din limba greacă - zymosis – ferment.

Enzimele sunt proteine sau proteide fără de care celule vii nu pot înfăptui reacţii complexe într-un timp scurt, la temperatura mediului înconjurător. Ele sunt substanţe care catalizează reacţiile biochimice din organism, avînd un rol esenţial în biosinteza şi degradarea substanţelor din materia vie, întîlnindu-se în toate organismele animale, vegetale şi în microorganisme, mai fiind denumite din această cauză biocatalizatori. Fără enzime, procesele biochimice s-ar desfăşura cu viteze foarte mici. Atunci cand sanatatea noastra este echilibrata, corpul uman produce sute de tipuri de enzime. Acestea sunt responsabile cu lupta impotriva infectiilor, cu digestia, cu refacerea organismului, functiile si rolul lor fiind infinite.

Enzimele sunt extrase din alimentele usor digerabile, cum ar fi alimentele crude, mai precis fructele, legumele, semintele, nucile, anumite alimente superconcentrate de importanta capitala, in special germenii, sunt resursa principala pentru enzime alimentare. Carnea si pestele crude contin de asemenea enzyme. Fiecare enzima actioneaza asupra unui aliment, neputand fi inlocuita de o alta. Calea cea mai eficienta si sigura de a suplimenta rezerva de enzyme existente in corpul nostru si a ne imbogati sistemul digestiv este consumul de alimente sanatoase. Cele mai importante enzime care au fost izolate in hrana sanatoasa sunt:

Citocromoxidaza– necesara pentru respiratia celulelor
Lipaza – descompune moleculele de grasime
Lactaza – ajuta la digestia laptelui
Proteaza – ajuta la digestia proteinelor
Amilaza – faciliteaza digestia amidonului
Catalaza – catalizeaza descompunerea apei oxigenate in apa si oxigen in tesuturi
Peroxidaza – actioneaza in acelasi mod, dar la nivel celular
Renina – determina coagularea laptelui si permite eliberarea mineralelor importante din lapte
SOD (Super Oxid Dismutaza) – previne imbatranirea
Transhidrogenaza – ajuta la pastrarea tonusului muscular al inimii
Pepsina – ajuta la digestia proteinelor si transformarea lor in aminoacizi, care sunt apoi transportati in tot corpul uman, pentru completarea resurselor energetice si autoechilibrare.

Aceste enzime descompun proteinele, carbohidratii si grasimile din alimente. Enzimele digestive sunt, de asemenea, responsabile cu extragerea, asimilarea, metabolizarea si absorbtia substantelor nutritive, a vitaminelor si a mineralelor.

Ele actioneaza pe post de catalizatori la cresterea oaselor, refacerea tesuturilor, reglarea metabolismului, vorbire, respiratie, reproducere, auz si contractia oricarui muschi.

Aceste enzime metabolice se gasesc in mod natural in bio-chimia organismului nostru. Totusi, pe masura ce imbatranim, activitatea enzimelor metabolice slabeste. Lipsa enzimelor este un factor major in declansarea bolilor. Atunci cand mancarea gatita, saraca in enzime, ajunge in corp, acesta trebuie sa compenseze prin consumarea propriilor rezerve enzimatice. Cand cantitatea enzimelor proprii scade in calitate si putere, scade si capacitatea corpului de a prelucra grasimi grele, proteine si calorii in exces. Atunci organismul slabeste si, in final, se imbolnaveste. Lipsa enzimelor este un factor important ce contribuie la aparitia celor mai multe probleme de sanatate, de la raceli obisnuite pana la probleme grave.

Aportul enzimelor echilibreaza organismul, remediaza deficientele si elimina toxinele. Acest aport este asigurat prin consumul de legume si fructe crude, cat mai putin prelucrate termic, printr-o alimentatie cat mai saraca in conservanti si aditivi alimentari si prin aport de enzime digestive.
  
Informaţii


Articole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri