Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< August 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0 1 2 3 4 5 6
> 7 8 9 10 11 12 13
> 14 15 16 17 18 19 20
> 21 22 23 24 25 26 27
> 28 29 30 31  0  0  0


PRODUSE BOGATE IN PROTEINE

Din intreg regnul vegetal in semintele de canepa se gasesc proteinele comestibile care pot fi folosite in cea mai completa masura de catre organismul uman. Desi soia contine mai multa proteina, aceasta nu poate fi sintetizata complet de organismul uman din cauza inhibitorilor de tripsina. In organism, proteinele au functii enzimatice si de anticorpi, de asemenea au rol plastic in cadrul tesuturilor, hormonilor si proteinelor sanguine.

Functia principala a proteinelor alimentare este de a furniza „materia prima” numita aminoacizi, astfel incat acestia sa poata fi folositi pentru dezvoltarea si mentinerea tesuturilor din organism.

Proteinele sunt des clasificate ca si structurale (fibre) si biologic active (globulare). Proteinele structurale includ colagenul, creatina, si fibrogenul, acestea fiind constituentii principali ai oaselor, pielii, parului, ligamentelor. Proteinele biologic active sunt mai ales globulinele si includ hormonii, hemoglobina, anticorpii (imunoglobulinele) si enzimele. Desi organismul poate produce proteine globulare din orice proteina ingerata, este mult mai usor pentru organism de a produce globuline din “materie prima” globulara.

Motivul pentru care proteinele globulare sunt atat de speciale, este acela ca ele reprezinta precursorul unora dintre cele mai importante substante chimice din organism:

  • hormonilor (care regularizeaza procesele organismului);
  • hemoglobinei (care transporta oxigenul, dioxidul de carbon si oxidul nitric);
  • enzimelor (care catalizeaza si controleaza reactii biochimice);
  • anticorpilor (imunoglobuline care apara organismul de bacterii ce-l invadeaza, virusi, si alti patogeni, precum si de toxine sau antigeni care patrund in organism).
  • 65% din continutul total de proteina din samanta de canepa este proteina globulara numita edestina, care se aseamana foarte tare cu globulina din plasma sanguina umana.

Edestina este usor de digerat, este absorbita usor si este vitala pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Edestina are abilitatea unica de a stimula producerea de anticorpi impotriva agentilor. Cealalta proteina importanta din samanta de canepa este albumina, care este de asemenea o proteina usor de digerat datorita formei sale globulare.

Proteina din canepa contine toti cei 21 de aminoacizi cunoscuti, inclusiv pe cei 8 aminoacizi esentiali, pe care organismul uman adult nu ii poate produce. Proteinele sunt considerate complete atunci cand contin toti aminoacizii intr-o cantitate suficienta si intr-un raport care sa serveasca nevoile organismului. Mai jos sunt enumerati 21 de aminoacizi, cei 8 aminoacizi esentiali fiind evidentiati ingrosat:

alanina   acid glutamic
arginina   glutamina
aspargina   glicina
acid aspartic   histidina
cisteina   triptofan
leucina   tirozina
lizina   valina
metionina   taurina (considerat un aminoacid esential pentru bebelusi)
fenilalanina   histidina (considerat un aminoacid esential pentru copii, dar nu pentru adulti)
prolina   serina
taurina   treonina
izoleucina    

Proteinele sunt potentiali alergeni; aceasta se refera inclusiv la soia, lactate sau proteine din arahide. Alergii la semintele de canepa nu au fost semnalate niciodata. De asemenea, semintele de canepa contin mai putine oligozaharide, prezente de exemplu în mazare si fasole si care produc gaze intestinale. Pentru orice dieta semintele de canepa pot fi o sursa vegetala de acizi grasi, vitamina E antioxidanta, minerale, fibre, clorofila si o sursa completa, echilibrata si lipsita de gluten de aminoacizi esentiali.

* Sursa: www.innvista.com/health/foods/hemp/

  
Informaţii

Preţ
 50,00 leiArticole ProLife


LinkuriUltimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri