Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


proliferomania.ro  Pagina principală / Articole / Slabire
ARDEREA GRASIMILOR
O PROBLEMĂ CVASIGENERALIZATA A LUMII CONTEMPORANE

Vremea gimnasticii aerobice pentru a ne redobândi silueta pare să apună dacă luăm în considerare că în viitorul apropiat, stimularea secreţiei hormonului de creştere pe cale naturală exista ca o alternativă viabilă.

Pe bună dreptate adeseori se pun întrebările: există posibilitatea de a-ţi creşte volumul masei musculare din moment ce faci dispărut surpusul de grăsime corporală?
Se impune în mod categoric pentru eliminarea surplusului de ţesut adipos gimnastica aerobică?
Există vreo modalitate practică de a stimula secreţia pe cale naturală a hormonului de creştere?

Citind în continuare prezentul articol într-o oarecare măsură aceste nelămuriri vor fi înlăturate, iar efectuarea programului ce vi-l vom indica în cele ce urmează vă vor crea condiţiile necesare de a experimenta pe propriul dumneavoastră trup principiile teoretice ce rezidă din textul articolului.

Pare a fi o muncă sisifică faptul că în procesul continuu al antrenamentului specific culturiştilor creşti în masă musculară, în bună măsură reuşeşti să-ţi defineşti masa musculară obţinută, apoi brusc totul se întrerupe de la sine şi...rezultatele nu mai apar.

În perioada de definire, cu precădere recurgem la diete alimentare cât mai variate şi „eficiente”, în vederea menţinerii masei musculare ce am acumulat-o, chiar în plus mai încercăm să adăugăm încă puţin la ce am dobândit cu atâta trudă, însă de teama acumulării grăsimilor corporale nu mai ştim ce să înfăptuim.

Oare să sporim în mod susţinut timpul afectat exerciţiilor aerobice la aparatura cardio-respiratorie?
Să mărim intensitatea antrenamentelor?
Să recurgem în ultimă instanţă la folosirea steroizilor anabolizanţi?

Toate aceste întrebări mai mult sau mai puţin fireşti, căci faptul de a recurge la folosirea steroizilor anabolizanţi nu poate sălăşlui decât într-o minte bolnavă, induc în perioada definirii musculare un stres psihologic deosebit, fapt ce are ca prime consecinţe diminuarea aportului energetic necesar dezvoltării organismului, iar folosirea exagerată a gimnasticii aerobe în scopul sus-menţionat are drept urmare stimularea secreţiei cortizolului, ceea ce duce la „demolarea” masei musculare construite cu atâta osârdie.

Toate acestea însă pot fi preîntâmpinate dacă veţi reţine ideile călăuzitoare pe care le veţi găsi în materialul pe care-l vom prezenta în continuare.

POSIBILITATEA  ELIMINĂRII GRĂSIMILOR CORPORALE ESTE DIFERENŢIATĂ DE LA UN SEGMENT AL CORPULUI LA ALTUL

Organismul uman dispune de o capacitate deosebită de a întrebuinţa grăsimile corporale acumulate. Grăsimile corporale, la bărbaţi sunt mobilizate dinspre interior către exterior. Pe baza studiilor oamenilor de ştiinţă s-a determinat precis că arderea grăsimilor corporale se desfăşoară după următoarea succesiune: peretele abdominal, bust, membrele superioare şi în final membrele inferioare.

În cazul bărbaţilor, deci în prima etapă, grăsimile vor fi arse din perimetrul abdominal, iar cel mai dificil este să obţinem definire musculară la nivelul braţelor şi al picioarelor.

Acei dintre dumneavoastră care practicaţi de mai multă vreme culturismul a-ţi observat că, culturiştii începători care au un nivel al grăsimilor corporale situat în jurul valorii de10%, încă au o musculatură destul de robustă, însă ca urmare a exerciţiilor aerobice şi a dietelor alimentare severe ajung ca să-şi piardă masa musculară, devenind plaţi şi colţuroşi.

Nu de puţine ori observăm că anumiţi practicanţi ai culturismului, din motivele sus-menţionte să aibă un aspect deplorabil având picioare groase în timp ce bicepşii lor s-au dezumflat de mai multă vreme atârnând jalnic pe nişte braţe subdimensionate.
Există o modalitate concretă de a preîntâmpina neajunsurile de acest gen?

Pe baza celor sus-amintite putem stabili o strategie pe termen mediu şi lung, prin care să prelucrăm în urgenţă întâi zonele cele mai problematice, ca ulterior să ne extindem domeniul preocupărilor asupra celorlalte segmente ale corpului.

Deci, punem accentul prima dată pe definirea picioarelor şi a braţelor, apoi pe zona mediano-superioară a corpului.
Este oare posibil într-adevăr acest lucru?
Desigur, însă programul de antrenament cel mai eficient presupune în final stimularea secreţiei hormonului de creştere.

Până ce vom demara cu explicarea acestui program trebuie neaparat să reamintim câteva principii teoretice ce guvernează anumite reacţii specifice organismului uman, care ne vor călăuzi mai facil paşii în demersul nostru.

EXERCIŢIILE AEROBICE

Inamicul public numărul unu a fost, este şi va fi surplusul de grăsimi corporale!
Nu greutatea corporală este în principiu inamicul nostru, ci grăsimile corporale după cum am remarcat mai sus. Nivelul grăsimilor corporale determină starea generală a organismului, scopul declarat fiind acela de a construi o masă musculară compactă fără grăsimi corporale. Acest fapt se poate realiza numai prin ţinerea sub control a nivelului grăsimilor corporale.

În acest sens treebuie să ţinem cont, adică să facem o comparaţie între cele două tipuri clasice de exerciţii: aerobice (spre exemplificare alergări) şi în al doilea rând anaerobe (exerciţii cu încărcături, specifice antrenamentului culturiştilor).

Exerciţiile de tip aerobic au avantajul de a consuma un număr mai mare de calorii, creşte randamentul întrebuinţării oxigenului în organism, iar în final determină o scădere a greutăţii corporale.
Acest fapt denotă următorul aspect: organismul consumă deopotrivă atât grăsimile, cât şi musculatura pentru a-şi reduce masa. Ca  urmare, pe lângă grăsimile corporale, exerciţiile aerobice ne devorează şi musculatura clădită cu atâta trudă. Partea, oarecum pozitivă a exerciţilor aerobice este aceea că ne „deposedă”de grăsimile aflate pe partea superioară a trunchiului, deci aparent nu-i chiar atât de rău la o privire mai aprofundată.

În schimb apare un fenomen nedorit acela că, pe timpul efectuării exerciţiilor aerobice se instalează o reacţie catabolică (demolatoare), care este în contradicţie antagonică cu reacţiile anabolice (constructive), acestea din urmă fiind foarte limitate.

Adevărul gol, goluţ este acela că, în cursul efectuării unei şedinţe de gimnastică aerobică ardem mult mai multe grăsimi decât în cursul unui antrenament (rutine)de factură culturistică.

Este foarte adevărat ceea ce am menţionat adineauri, însă, trebuie să menţionăm că reacţiile catabolice pomenite se instalează pentru foarte puţin timp, menţionând spre exemplificare în cazul unei alergări durata medie de 24 ore(una zi), echivalentă cu timpul necesar recuperării în totalitate a organismului după acest gen de eforturi.

În cazul exerciţilor anaerobe de tipul efectării ridicării greutăţilor ne confruntăm cu un alt gen de probleme şi anume: nivelul stimulului (excitării) musculare este de asemenea factură, încât datorită consumului energetic ridicat la nivelul organismului se instaurează un deficit de materie energetică, care are drept urmare o cerere susţinută a aportului energetic ulterior, care trebuie suplimentat iar în acelaşi timp durata de recuperare totală a organismului, privită din punctul de vedere al asimilării resurselor energetice necesare poate ajunge la până la 72 ore.

Cele sus-amintite vin ca un contra-argument în ceea ce priveşte efectuarea exerciţiilor anaerobice, iar un argument deloc de neglijat şi pe care-l cunoaştem cu toţii este faptul că exerciţiile anaerobe sunt destul de monotone inducând plictisul, sunt pretenţioase din punctul de vedere al timpului ce-l solicită şi nu în ultimul rând au repercursiuni destul de grave asupra sistemului nervos. În tabelul comparativ vă vom sugera avantajele şi dezavantajele legat e de cele două tipuri de exerciţii.

EXERCIŢII AEROBICE

EXERCIŢII ANAEROBICE

Diminuează nivelul testosteronului

Cresc nivelul testosteronului

Nu au nici un fel de efect asupra hormonului de creştere

Cresc sinteza hormonului de creştere

Cresc nivelul cortizolului

Diminuează nivelul cortizolului

Diminuează forţa musculară

Cresc forţa musculară

Nu au nici un fel de influenţă asupra structurii ţesutului muscular

Cresc  grosimea fibrelor musculare

Nu contribuie la creşterea densităţii osoase

Contribuie la creşterea densităţii osoase

Sunt definitorii în ceea ce priveşte arderea grăsimilor corporale

Contribuie într-o proporţie scăzută la scăderea nivelului grăsimilor corporale

Nu contribuie la creşterea volumului masei musculare fără acumulare de grăsimi

Reprezintă unica modalite de creştere a volumului masei musculare fără acumulare de grăsimi corporale

Măresc într-o proporţie covârşitoare capacitatea de a întrebuinţa oxigenul la nivelul celular

Într-o mică măsură folsesc eficient oxigenul la nivel celular

Din datele cuprinse în acest tabel comparativ rezultă indubitabil care tip de exerciţii fizice este recomandat culturiştilor dacă urmăresc în primul rând arderea grăsimilor corporale, fără a le afecta calităţile fizice deja dobândite.

ANTRENAMENTELE EFECTUATE CU GREUTĂŢI MARI - O ADEVĂRATĂ BOMBĂ ANABOLICĂ

Datorită efectuării exerciţiilor cu greutăţi putem cel puţin să ne menţinem volumul masei musculare la nivelul dobândit, ba chiar mai mult putem să ne sporim volumul dobândit adoptând o dietă alimentară corespunzătoare.
Obiectivul stabilit constând într-o dietă alimentară modest reprezentată de carbohidraţi, în schimb bogat proteică sporesc caracterul anabolic al antrenamentelor efectuate.

Este îndeobşte cunoscut că, o altă abordare a problemei ar avea implicaţii minime asupra procesului arderii grăsimilor corporale.
Problema care se ridică cu certitudine  este aceea de a stabili ce tip de exerciţii cu greutăţi trebuie efectuat în cazul dat?

Nivelul sintezei hormonilor anabolici în procesul de antrenament desfăşurat pe parcursul unui ciclu de şase luni de zile de antrenamente, creşte în paralel cu forţa musculară.
Este deosebit de important şi trebuie să subliniem acest fapt, să existe un raport corect între nivelul hormonilor anabolci (testosteron şi hormonul de creştere) şi nivelul hormonului cu efecte catabolice, respectiv cortizolul.

Vestea bună este aceea că, există o relaţie directă între variaţia creşterii forţei musculare şi capacitatea de sinteză a acestui hormon de către organism, fapt constatat pe cale experimentală, chiar şi la cei mai dezvoltaţi sportivi ce practică exerciţii de forţă.
Cantitatea cea mai mare de  testostron este eliberată cu prilejul exerciţiilor efectuate, care suprasolicită sistemul nervos în mod excesiv, spre exemplu efectuând tracţiuni la bară fixă, cu îngreuiere, genoflexiuni, ş.a., determină ca la efectuarea a circa 6-12 serii, cu o îngreuiere de circa 85% din valoarea greutăţii corpului, nivelul sintezei hormonilor anabolici să fie maximă.

Antrenamentele tradiţionale de powerlifting sunt deosebit de recomandabile pentru eliberarea (sinteza) testosteronului, aceste antrenamente constând în 6-12 serii a câte 2-5 repetări cu un interval al repausului având valoarea medie de 3-6 minute. 

Un proces firesc, ce rezultă ca urmare a efectuării antrenamentelor ce se realizează în paralel cu creşterea masei musculare este aceea a creşterii forţei musclare, asociate dezvoltării masei musculare şi creşterea tensiunii intramusculare. Acest din urmă fenomen determină în primul rând desfăşurarea proceselor anabolice.

Secţiunea transversală a fibrelor musculare creşte, în compoziţia fibrelor musculare se acumulează cu timpul tot mai multe proteine contractile, iar urmarea directă, firească, este aceea a creşterii volumului masei musculare.
De asemenea, volumul celulelor musculare, precum şi numărul lor cresc în mod considerabil.

Specialiştii în domeniu au stabilit că, responsabil de aceste transformări radicale se face hormonul de creştere.
Nivelul sintezei maxime a hormonului de creştere determină în mod automat creşterea nivelului substanţelor proteice din sânge. Acest adevărat apogeu poate fi atins cu prilejul efectuării a 8-12 serii de repetări cu greutăţi mari, acordând repausului câte un minut între seriile efectuate sau chiar mai puţin de atât.

O preocupare constantă trebuie să o acordăm faptului de a efectua serii de exerciţii complexe, mai ales în ceea ce priveşte antrenarea membrelor inferioare, iar în acelaşi timp segmentul  pozitiv al repetărilor, să fie efectuate într-un ritm scăzut.

Aceste principii stau la baza antrenamentului volumimetric german, ca de altfel şi la baza principiului antrenamentului „în baza 10”, deci constând în efectuarea a 10 serii a câte 10 repetări fiecare, principiu de antrenament fundamentat de către Charles Poliquin.

În rezumat, în cadrul antrenamentelor cu greutăţi, nivelul proceselor anabolice din organism atinge un optim necesar, care are drept rezultat creşterea nivelului caloric ars şi în acelaşi timp rămân suficiente resurse pentru a nu se prejudicia desfăţurarea activităţilor cotidiene.

PROCEDEELE DE ARDERE A GRĂSIMILOR

Pe baza rezultatelor celor mai recente studii privitoare la corelaţia existentă între nivelul secreţiei hormonului de creştere şi procesele ce determină creşterea sintezei acestui hormon, s-a ajuns la concluzia că realizându-se această creştere pe cale naturală, firească a secreţiei, implicit se va ajunge la accelerarea procesului arderii grăsimilor corporale. Ceea ce într-adevăr s-a şi produs.

Dar, în mod paradoxal nu chiar în toate cazurile se poate produce acest fenomen, fapt pentru care se impune de la sine, ca pe calea antrenamentelor intensive să stimulăm, încă o dată, în plus creşterea capacităţii de sinteză a hormonului de creştere.
Cum se poate realiza în fapt acest lucru?

Programul de antrenament pe care în cele ce urmează vi-l vom prezenta asigură în mod eficient creşterea nivelului sintezei hormonului de creştere şi implicit a sintezei aminoacizilor necesari organismului pentru dezvoltarea musculară prognozată, concomitent cu o reducere drastică a cantităţii de grăsimi corporale.

Acest program într-un anume caz a avut drept rezultate în procesul de pregătire a unui atlet pentru Jocurile Olimpice, ca într-o perioadă relativ scurtă de douăzeci de săptămâni să producă arderea a 28 kilograme de ţesut gras.

Printre altele, la capitolul curiozităţi se poate aminti faptul că, nivelul proteinelor din sânge poate atinge o valoare ridicată de până la 20 ml./litru de sânge.
Din capul locului trebuie amintit faptul că, pentru a desfăşura un antrenament de o asemenea anvergură veţi avea nevoie de un partener.

PROGRAMUL DE ANTRENAMENT - PRIMORDIALITATEA EFICIENŢEI

SĂPTĂMÂNA ÎNTÂI:
Programele pentru zilele întâi şi a doua trebuiesc efectuate de două ori în cursul unei săptămâni. Fiecare exerciţiu, din subgrupa notată cu iniţiala”A”,  trebuie efectuat în aşa modalitate, ca între serii să nu existe timp afectat repausului. Înainte de a reîncepe ciclul de exerciţii, se impune a se acorda un moment de repaus care va avea durata prescrisă în cele ce urmează, iar numai după ce se respectă timpul de repaus indicat se va purcede la efectuarea următorului ciclu de exerciţii. Dacă practicantul, după toate acestea se simte în măsură să efectueze exerciţiile din acest program va putea să înceapă programele notate cu iniţiala”B”:

ZIUA ÎNTÂI

A1-Flexia antebraţelor pe braţe, cu priză îngustă, palmele în pronaţie:
Serii: 3x10;
Ritm: 3 sec. ridicare-1sec. coborâre;
Repaus: 0-se atacă următoarea mişcare;
A2-Genuflexiuni cu haltera pe umeri;
Serii: 3x10;
Ritm: 3 sec.ridicare; 1 sec. coborâre
Repaus-0 sec.
A3-Împins din poziţia culcat; (pe banca orizontală);
Serii: 3x10;
Ritm: 3sec. ridicarea greutăţii; 1 sec. coborârea greutăţii;
Repaus: 0 sec.
A4 -Ramat;
Serii: 3x10;
Ritm: 3sec.tras la piept; 1 sec. coborârea greutăţii;
Repaus: 120 secunde.
B1- Ridicarea picioarelor din poziţia atârnat;
Serii: 2x10;
Ritm: în poziţia extremă superioară picioarele trebuiesc ţinute nemişcate timp de 3 secunde;
Repaus: 0 sec.
B2 - Extensia trunchiului de pe banca înclinată;
Serii: 2x10;
Ritm: 3 sec.coborârea trunchiului, 1 sec. revenirea în poziţie iniţială;
Repaus: 60 sec.

ZIUA a II-a:
A1 - Împins de la piept, cu elan, folosindu-ne de forţa picioarelor;
Serii: 3x10;
Ritm: 3sec. împingerea greutăţii;
Repaus: 0 sec.

Acest exerciţiu se efectuează din poziţia stând în picioare, cu lăţimea prizei egală cu cea a umerilor, se ridică greutatea până la nivelul deltoizilor, apoi executăm un sfert de genuflexiune şi din imbold ridicăm haltera brusc deasupra capului.

A2-Ridicarea alternativă pe vârfurile picioarelor, având în mâini gantere;
Ritm: 3 sec. ridicarea pe vârful piciorului, 1 sec. coborârea tălpii pe sol;
Repaus: 0 sec.
A3 - Împins din poziţia în picioare;
Serii: 3x10;
Ritm: 3 sec.împins; 1 sec. revenire;
Repaus: 0 sec.
A4 - Imitarea mişcării de vâslire, având corpul dispus într-un unghi drept cu linia solului, cu haltera, cu lăţimea prizei egală cu a umerilor, palmele făcând o priză de tip supinaţie;
Serii: 3x10;
Ritm: 3 sec. mişcarea ascendentă; 1 sec, mişcarea descendentă;
Repaus:1 20 secunde.
B1 - Ridicarea picioarelor din poziţia atârnând concomitent cu răsucirea trunchiului;
Serii: 3x10;
Ritm: în poziţia extremă superioară picioarele trebuiesc ţinute nemişcate timp de 3 secunde;
Repaus: 60 sec.

SĂPTĂMÂNA A II-A

Programul este identic cu cel din săptămâna întâi cu excepţia faptului că, cresc numărul de serii, astfel, la exerciţiile din subgrupa A, de la 3 la 4, iar la cele din subgrupa B ajung până la 3.

SĂPTĂMÂNA A III-A

Ziua I (dimineaţa)

A1 - Flexia antebraţelor pe braţe cu priză îngustă, palmele în pronaţie;
Serii :4x10;
Ritm: 3 sec. ridicarea greutăţii; 1 sec. revenirea în poziţie iniţială;
Repaus: 0 sec., se trece necondiţionat la efectuarea următorului exerciţiu.
A2 - Genuflexiuni cu haltera pe umeri;
Serii. 4x10;
Ritm: 3 secunde ridicarea corpului, 1 secundă coborârea corpului;
Repaus: 0 sec.
A3 - Împins de la piept din poziţia culcat pe banca orizontală;
Serii: 4x10;
Ritm: 3 sec. împins; 1 sec. revenire;
Repaus: 0 sec.
A4 - Ramat;
Serii: 4x10;
Ritm: 3 sec. tras greutatea la piept; 1 sec. revenire;
Repaus: 90 secunde;
B1- ridicarea picioarelor din poziţia atârnat;
Serii. 3x10;
Ritm: în poziţia superioară extremă picioarele trebuiesc ţinute nemişcate timp de 3 secunde;
Repaus: 0 sec.
B2 - Extensia trunchiului de pe banca înclinată;
Serii: 3x10;
Ritm: 3 sec. coborârea trunchiului, 1 sec. revenirea în poziţie iniţială;
Repaus: 30 secunde.

ZIUA ÎNTÂI (după amiaza)

Se efectuează sărituri la coardă timp de 6 x 60 secunde, între serii se ia repaus timp de 60 secunde.

ZIUA a II-a (dimineaţa)

Împins de la piept folosind forţa picioarelor;
Serii: 4x10;
Ritm: 3 secunde, împingerea greutăţii;
Repaus: 0 sec.
A2 - Ridicarea alternativă pe vârfurile picioarelor având gantere în mâini;
Serii: 4x10;
Ritm: 3 sec. ridicarea pe vârful piciorului, 1 sec. coborârea tălpii pe sol
Repaus: 0 secunde.
A3-Împins din poziţia în picioare;
Serii. 4x10;
Ritm: 3 secunde ridicarea greutăţii, 1 sec. revenire în poziţia iniţială;
Repaus: 0 secunde.
A4 - Imitarea mişcării de vâslire, având corpul dispus într-un unghi drept cu linia solului, cu haltera,cu lăţimea prizei egală cu cea  a umerilor, mâinile făcând o priză de tip supinaţie;
Serii: 4x10;
Ritm: 3 secunde ridicarea greutăţii, 1 secunde coborârea în poziţie iniţială;
Repaus: 90 secunde;
B1 - Ridicarea picioarelor din poziţia atârnând, concomitent cu răsucirea trunchiului;
Serii: 4x10;Repetări: în partea superioară extremă picioarele trebuiesc ţinute nemişcate timp de 3 secunde.
Repaus: 30 secunde.

ZIUA a II-a (după amiaza)

Se efecturează vâsliri de 6 ori, câte 60 secunde la aparatul de forţă, sau similar zilei întâi se pot efectua sărituri la coardă, tot câte 6 serii a câte 60 secunde.
Între seriile de exerciţii amintite se efectuează repaus timp de 180 secunde.

ACCELERAREA PROCEDEULUI

Acest tip de antrenamente este cel mai indicat pentru creşterea forţei musculare, primordială fiind intensitatea efectuării exerciţiilor vis-a vis de numărul exersărilor efectuate.

Este indicat ca concomitent cu acest program să se întrebuinţeze arzătoare de grăsimi de tipul: Fat Burner. Programul are o asemenea eficacitate, încât nu puţini sportivi în cursul efectuării lui au dobândit câte 2-3 kilograme de muşchi curaţi, fără depuneri adiţionale de grăsimi, acest fapt datorându-se puternicului efect anabolic pe care-l dezvoltă.

Afirmaţia de mai sus trebuie să aibă o puternică susţinere şi pe plan alimentar, astfel, dacă scopul propus este acela de a reduce masa corporală concomitent cu reducerea nivelului grăsimilor atunci, trebuie umblat şi al la aportul caloric.

Programul sus-menţionat se poate repeta, însă nu este indicat ca exerciţiile să fie menţinute neschimbate mai mult de şase săptămâmi, deoarece organismul se adaptează şi drept urmare, practic eficacitatea acestora va tinde către zero.

  
InformaţiiArticole ProLife


Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri