Pagina principala  |    Forum  |    Despre Noi  |    Contact  |    MAGAZIN  |    PRODUSE LA PROMOTIE
ro en fr de hu it

<< Septembrie 2017 >>
  Lu. Ma. Mi. Jo. Vi. Sa. Du.
>  0  0  0  0 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30  0


PROTEINELE
Ce sunt?

Proteinele sunt substanţe organice macromoleculare formate din lanţuri simple sau complexe de aminoacizi. Proteinele sunt componente esentiale, alaturi de apa, saruri anorganice, lipide, hidrati de carbon, acizi nucleici, vitamine, enzime, ale materialelor lichide si gelificate din celule, in care se petrec interactiunile chimice si fizice intense cuprinse sub denumirea de viata.

Ce contin?

Carbon, hidrogen, oxigen, azot, sulf, potasiu si alti halogeni.

Ce rol au in organism?

Proteinele regleaza reactiile vitale din corp,  ajuta la refacerea tesuturilor lezate, intra in structura tuturor celulelor, ajuta la cresterea si refacerea acestora, participa la formarea anticorpilor, ajuta la eliminarea toxinelor

Cum actioneaza?

Digestia proteinelor incepe in stomac. Acest proces continua in intestinul subtire unde proteina este descompusa in aminoacizi. Acestia difuzeaza prin peretele intestinului in sange si servesc apoi celulelor pentru sinteza proteinelor proprii ale organismului. Numai datorita acestui mecanism, fiecare celula isi poate construi proteina ei specifica.

Proteinele nu sunt de obicei folosite pentru a produce energie. Cu toate acestea, cand rezervele de hidrati de carbon si grasimi sunt epuizate, datorita infometarilor sau bolilor, organismul incepe sa descompuna proteinele pentru a obtine minimum 200 kilocalorii pe zi, necesare supravietuirii. Procesul este reglat de hormoni, care determina descompunerea mai degraba a proteinelor din muschi, splina si ficat, decat din celelalte organe vitale.

Cum se clasifica?

Dupa sursa de provenienta : proteine de origine vegetala, proteine de origine animala

Unde se gasesc?

Produse animale: lapte, branzeturi (100g branza = 25-30 g proteine), carne (20% proteine),viscere (ficat, rinichi, inima, splina, peste), oua.
Leguminoase: fasole (20-25%), mazare, soia (35%).
Cereale: paine (8%).
Nuci, arahide, alune, cartofi, ciuperci, legume, fructe (ultimele 2 mai putin).

Care este necesarul de proteine?

0-6 ani: 3-4 g proteine/kg corp/zi
7-12 ani:  2-3 g proteine/kg corp/zi
12-20 ani: 1,5-1,7 g proteine/kg corp/zi

Adulti: 1,2-1,5 g/kg corp/zi
Gravide si mame care alapteaza: 2 g/kg corp/zi
Sportivi, muncitori, refacere musculara: 2-3 g/kg corp/zi
*1g proteine genereaza 4 calorii

Suplimentele proteice

Sunt recomandate tuturor celor care fie urmeaza o dieta pentru a scadea in greutate, fie urmaresc consolidarea masei musculare sau pur si simplu vor sa se mentina intr-o forma fizica buna.

Proteinele de obicei nu sunt folosite pentru a produce energie. In situatia in care urmam o dieta bogata in proteine corpul nostru va arde caloriile necesare din rezervele proprii (tesutul adipos), iar prin consumul de proteine vom obtine un tonus muscular ferm.
Proteinele pot reduce pofta de mancare intr-un mod in care carbohidratii si grasimile nu o pot face si prin faptul ca unele au calitatea de a suplini alimentatia.

Cei care vor sa creasca in masa musculara au nevoie de proteine, acestea avand rolul principal in dezvoltarea celulelor musculare.

Pentru cei care urmaresc sa-si mentina forma fizica de asemenea trebuie sa aiba in vedere consumul de proteine pentru a nu-si pierde calitatea, tonusul si fermitatea musculaturii.

Suplimentele proteice reprezinta o alternativa viabila a deficitului alimentar pe care il avem majoritatea dintre noi. Pentru a ne asigura necesarul optim de nutrienti din alimentatie ar insemna sa avem zilnic 5-6 mese pe zi bine calculate ca si valori nutritive. In conditiile in care fiecare dintre noi indiferent de activitatea pe care o desfasuram zi de zi suntem permanent supusi actiunii factorilor externi este absolut necesar sa acordam importanta majora alimentatiei, odihnei si exercitiilor fizice. Existand un echilibru intre cele trei conditii cu usurinta vom ajunge la forma fizica dorita.
  
Informaţii


Articole ProLife


Linkuri

Utilitatea articolului
Acest articol a fost notat de vizitatori cu nota medie .


Scrie un comentariu
Nu aveti posibilitatea de a adauga comentarii! Vă mulţumim

Ultimele link-uri adăugate
shopmania.ro
Piscine Ecologice
Revista LYL
Suplimente Nutritive
Nutrex Research
Muscle Asylum Project
Syntrax Innovations
Anabolic Xtreme
www.gasparinutrition.com
www.maxfitmag.com

ISO 9001
ISO 9001

ProNutrition VitaLife Nature's Best MadMax Nutrend USA Natural Max Performance BSN MuscleTech Jasper Syntrax Gaspari Nutrition
 
promovat si listat in directoarele web
  Medicina Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Smartbuy.ro - preturi si comparatii Addsite:: Magazine online - Sport TRAFIC TRIPUL - Directo Web Promovare Web ClickLink.ro Director Web Romanian Top66 jocuri Director Web Romania Acid Links - director web Adauga site in top online sanatate familie intretinere Cazare Predeal Adevarate.Net Poliamida Director Web AdSmarty Web Design Desene de colorat Bloogle Director Web ClickLink.ro Director web romania dotro.cn Promovat de Red-Web Dot Romania Director Web dYr.ro Reviste eLinks.ro Cel mai cuprinzator director romanesc Fier forjat Informatii in timp real www.realtimeinfo.ro Director web Director Web SEODIR SEO Romania Pagina indexata de motorul de cautare Romanesc  indexsite Director Web Inscrie.com Medicamente LinkPlus Siteuri